fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Pomagajmo Amadei in tecimo z Srečkom

Zadnje čase se dogaja veliko stvari o katerih se premalo piše. Vsi skupaj smo že pošteno utrujeni od vsakodnevnega boja za preživetje, na televiziji kažejo vse preveč negativnih novic iz Slovenije in ostalih predelov našega lepega planeta.

Ampak… …to bom napisal pa res z veseljem, ko treba stopiti skupaj in nesebično pomagati nekomu, se še vedno najde kdo, ki zakotali kamen v dolino. In nastane plaz, še vedno je nastal…

Srečko teče za svojo srečo. Delček sreče pa skuša vrniti tudi tistim, ki so jo potrebni.


Tokrat teče za: Bolno punčko Amadeo, ki sama z mamo živi v nemogočih razmerah. V času teka bomo zbirali prostovoljne prispevke za nakup grelnega plaščka za njena bolna pljučka . Vsak finančni prispevek  jima bo prinesel kanček sreče in jima povrnil malce nasmeha.

Srečko bo  od 15.10.2011 do 21.10.2011 vsak dan pretekel 100 km po cestah v Sloveniji.  Namen njegovega teka je  opozoriti voznike vozil na prisotnost šibkejših udeležencev v prometu.

V času projekta se bodo zbirala denarna sredstva za Amadeo.

HVALA SREČKO KER SI SPROŽIL PLAZ !!!

Amadeina zgodba

Amedea se je rodila s cistično fibrozo. Za njo so tri operacije. Dve leti je imela stomo na trebuščku. Po tretjem letu se ji je stanje zelo poslabšalo. Prenehala je rasti in se rediti, zato jo mama hranila doma po sondi. Takrat ju je zapustil oče! Še prej je pobral vse, naredil minuse na karticah ter mnogo drugih dolgov. Pobral je tudi osebne dokumente, tako da sedaj živita le od socialne podpore, otroškega dodatka in nizkega dodatka za nego. Mama se ne more zaposliti, saj nihče noče vzeti samohranilke s težko bolnim otrokom. Njeno zdravje pa zahteva ogromno stroškov, ki jih težko pokriva. Sem spada kvalitetna visoko kalorična prehrana in razni dodatki, ki jih kupuje sama. Za nekatere ji delno povrnejo stroške, vendar je odobren en sam proizvod na leto. Ta proizvod ima le dva okusa in zato se ji je vse skupaj do konca uprlo. Tako iščeta vedno nove in nove, saj naše zdravstvo in zavarovalnice ne vedo, da je kljub vsemu Amadea le otrok. Težava so tudi fizioterapije, ki jih zavarovalnica ne krije v celoti. Zavarovalnica odobri inhalator vsakih 5 let. Ker Amadea potrebuje dosti inhalacij, se v glavnem pokvarijo že po dveh in pol letih. Vmes pa je potrebno kupovati dele, ki se najbolj kvarijo. Vsak mesec se tako naberejo ogromni stroški, ki se pridružijo tekočim stroškom in odplačevanju dolgov za bivšim možem. Amadeina mama ne zmore več. Doma jima bo streha padla na glavo, zidovi so prepotrebni beljenja, plesen na zidu in stara barva so gojišča bakterij in vir dodatnih okužb.


Tek za Srečkom
Tek za Srečkom


HVALA SREČKO KER SI SPROŽIL PLAZ !!!

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]