Kreacija recepta in fotografij: Nina Zorčič
Recept za dve porciji:
Mousse:
- 400ml kokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno, uporabite samo trd del)
- 80g bele čokolade
- 1 čajna žlička vanilijeve arome
- 2 čajni žlički medu ali javorjevega sirupa
- 20g fino mlete kokosove moke
- 4 jedilne žlice liofiliziranih jagod v prahu
Posip:
- kokosov čips
- liofilizirane jagode
- liofilizirane bio gozdne robide
Čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovki. Pustite, da se malo ohladi in v veliki posodi premešajte s kokosovim mlekom, vanilijo, medom in kokosovo moko.
Zmes razdelite v 3 posodice. V eno dodajte 2 jedilni žlici liofiliziranih jagod in premešajte. V drugo posodico dodajte eno žlico in premešajte. V zadnjo posodo pa ne dodajajte nič jagod. Mešanice izmenično nadevajte v dva kozarčka. Posujte s kokosovim čipsom in liofiliziranimi jagodami ali bio gozdnimi robidami.
Oglasno sporočilo: Majini hrustljavčki, Liofiliziranje, 3 REMI d.o.o.
www.majinihrustljavcki.si
fb: @Majini hrustljavčki
Dodaj komentar