fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

V obilju dišav in energij

Vaša zasebna zelena oaza na sončni strani slovenske obale vas bo popeljala vase. Podprla vas bo tako, da jo boste občutili. Za to bo poskrbela Milena De Viktory, ki se v čudoviti zeleni oazi ukvarja z zelišči. Zato tako diši celo v obeh apartmajih Salvia.

Salvia Guest House je locirana v zaledju Portoroža, na naslovu Vinjole 2.

Zelena oaza

Najprej me je pričakal vonj. Vonj po zeliščih, po salviji. Salvija je stara latinska beseda za žajbelj. Ta vonj po žajblju se prepleta z vonjem po travi, figah, zeliščih, ekološko pridelani zelenjavi in sadju. Tako me je pričakal sveži čaj opojnih vonjav in okusov.

Zgornji apartma je čudovit, po prostornosti, opremi, razgledu in … čudoviti terasi za počitek, delo ali roštilj. To je prava zasebna zelena oaza, kotiček miru za različne duše.

Video (klik) – zgornji apartma

Zgornji apartma razpolaga z dvema spalnicami, čudovito teraso ter dolgim balkonom z razledom od gričev na levi do morja na desni.

V takšen apartmaju se je mogoče dobro naspati!

Naslednji dan sem na čudovitem balkonu pričakal sonce z leve strani, na desni pa sem imel pogled na morje, tam pri Luciji.

Dan za bicikl! Ga. Milena mi je posodila odlično kolo, s katerim sem se z lahkoto povzpel na bližnje griče nad Sečo in Korte. Našel sem točko, kjer na levi strani hriba vidiš Savudrijo, na desni pa Portorož (prva slika spodaj). Na sredinski sliki v dolini se vidi hiša z apartmani Salvia. Na desni sliki pogled na Portorož, na desni strani hiša.

Po razglede s kolesom

Seveda mi to ni bilo dovolj; spustil sem se nazaj v dolino in mimo hiše preko glavne ceste Lucija-Sečovlje do kampa Lucija. Pogledal sem na uro – 7 minut. Z avtomobilom torej samo nekaj minut vožnje. Jutranje sonce je že bilo v elementu in sem si ga privoščil skupaj z morjem in pogledom na Portorož.

Na plaži

Popoldne sem skočil nazaj do moje destinacije Apartma Salvija Guest House, kajti ga. Milena je iz zelišč delala milo.

Izdelava zeliščnega mila

Potem me je ga. Milena De Viktory povabila, da si ogledam še spodnji apartma Salvia. Spodnji apartma je popolnoma drugačen. Fascinira velik skupni prostor s sodobno kuhinjo in šankom, posteljo in veliko prostora. Sodobno opremljena kopalnica je za vogalom.

Video (klik) – spodnji apartma

Vse je pri roki tudi v zeleni oazi. Privoščil sem si vodeni obisk energijskih točk z razlago pozitivnih vplivov na naše čakre.

Video (klik) – Milena De Viktory predstavlja energetske točke

Obilje na vsakem koraku: fige, fige!

Video (klik) – Milena De Viktory mi podari fige
Rastlinjak

Milenina prijateljica je prišla na obisk ter se zadržala v rastlinjaku.

Še isti večer sem skočil ponovno na kolo. Sončnega zahoda v Piranu ni za zamuditi!

Ko sem prišel nazaj, me je čakalo še eno presenečenje – pri Mileni sta z (eno drugo) prijateljico delali destilat sladkega pelina . Kakšno doživetje! Prvič sem sodeloval pri pridobivanju…

Leva slika: Destilat iz sladkega pelina
Desna slika; namakanje zelišč sladkega pelina v alkohol za tinkturo.

Po dnevu polnem doživetij sem zaspal kot dojenček.

Zadnje jutro…

Dan za povratek domov!

Video (klik) – razlged iz balkona

Še zadnji pogled z balkona zgornjega apartmaja Salvia!

In še nekaj utrinkov za vas, dragi bralci portala za zdravo in aktivno življenje Vitafit.si!

A mi verjamete, da sem vse to doživel v treh dneh?

Prespal sem samo 2 krat. Ja, ker je vse tako blizu. Obala, trgovine, tereni za hojo, kolo in tek, vse je tukaj. Še kak dan je zmanjkal, da bi užival na samem posestvu, v zeleni oazi. Zato predlagam, da si vi vzamete kak dan več, za uživanje na posestvu, za sproščanje na energetskih točkah, za počitek na terasi, na balkonu, v apartmaju. To je lahko vaša zasebna zelena oaza!

Besedilo, fotografije in video:

Miro Mihec, urednik portala Vitafit.si

Več informacij na spletni strani https://salviaguesthouse.com/

vitaFIT

Komentarjev

Prijava na novice

[recaptcha]