fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Mali koraki za velik cilj

Na pobudo ekipe Sveta bodo zaposleni PRO PLUS v začetku oktobra stopili skupaj in pretekli Slovenijo z razlogom. Z dobrodelno akcijo ”MALI KORAKI ZA VELIK CILJ” bodo s skupnimi močmi zbirali sredstva za pomoč pri delovanju prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom.

Od Murske Sobote do Koštabone, kjer se nahaja Planet 47, bo pod vodstvom novinarja SVET-a Jana Golje, ki je tudi pobudnik akcije, teklo kar več kot 80 zaposlenih na PRO PLUS. Akcija bo potekala od 4. do 7. oktobra. Za dobrodelni namen bodo pretekli 340 km in zbrana sredstva namenili Centru za Downov sindrom – Planet 47.

Na naslednjih fotografijah si lahko pogledate kako so tekli po Mariboru. Teka se je udeležil med drugimi tudi direktor Etika d.o.o., g. Miro Mihec, športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič, Trener NK Mure Ante Šimundža…


Ogrevanje pred tekom
Ogrevanje pred tekomEkipa, ki je tekla po Mariboru
Ekipa, ki je tekla po MariboruMali koraki za velik cilj
Mali koraki za velik cilj


Jan Golja, novinar oddaje SVET: ”V Koštaboni nad Koprom se je družini Asta rodil Val, ki ima Downov sindrom. Starši niso bili zadovoljni s tedanjo obravnavo otrok z Downovim sindromom in zato so na svoje stroške, ter s pomočjo donacij, zbranih na dobrodelnem koncertu, zgradili center za otroke z Downovim sindromom. Center danes stoji, družina pa nima sredstev, da bi ga končno odprla. V njem se bo lahko izobraževalo kar 18 otrok in bo prvi tovrstni center v Sloveniji. Uredništvo oddaje SVET in zaposleni na PRO PLUS bomo stopili skupaj in jim pomagali do cilja. Dobesedno. Pretekli bomo Slovenijo in naš cilj bo vasica Koštabona, kjer bomo, verjamemo že kmalu, srečevali nasmejane otroke z Downovim sindromom v okolju, ki jih bo spodbujalo, osrečevalo in navduševalo.”

Po Sloveniji se bo teklo v skupinah na način štafete. Tekli bodo mnogi znani obrazi hiše PRO PLUS, s podporo svojih najbolj obiskanih portalov in gledanih oddaj pa bodo poskušali zbrati čim večji znesek, ki bo Planetu 47 omogočil odprtje prve šole za otroke z Downovim sindromom.

PRO PLUS je v preteklih letih z dobrodelni akcijami pomagal že marsikateri družini in posamezniku, ki je pomoč potreboval. In le v nekaj dneh se je v medijski hiši zbralo več kot dovolj podpornikov, da je aktualna dobrodelna akcija tudi zaživela.

”Odziv je bil fenomenalen! V samo dveh dneh smo prejeli čez 60 prijav in tako pokazali, da ne ustvarjamo le najbolj gledanih programov in obiskanih portalov. Pokazali smo, da imamo veliko srce in v začetku oktobra, ko bo po hodnikih odmevalo ”vsi za enega, eden za vse”, bomo na PRO PLUS ponudili roko pomoči tistim, ki nas potrebujejo,” je še povedal Jan Golja

Kako lahko pomagate?

Prek mobilnih telefonov: Pošljite ključno besedo SVET na 1919. Posamezni znesek SMS-donacije je 1 EUR. Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Višje zneske lahko donirate z nakazilom na TRR: SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d.d., sklic: 00 1313. Prejemnik: POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, 1521 Ljubljana. Namen: SVET – dobrodelni tek. PRO PLUS zagotavlja, da bo vsa denarna sredstva, zbrana na omenjenem TRR, posredoval društvu Planet 47.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]