fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

AYE Festival 2011

Z veseljem vam predstavljam projekt AYE FESTIVAL 2011 z zgovornim sloganom AKTIVACIJA OTROŠKE KREATIVNOSTI, ki ga pod okriljem MO Ptuj, partnerskim mestom EPK 2012 in Zavodom Maribor EPK 2012 organizira KUD Čar Griča.

Kaj : KUD ČAR GRIČA želi poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ptuja popestriti z organizacijo različnih kreativnih dejavnosti za otroke in odrasle.  Pripravili smo kar 11 različnih delavnic z različnih področij in sklope predavanj o energijah narave. Zvrstile se bodo rokodelsko ustvarjalne delavnice, glasbeno plesne in literarno novinarske delavnice. Festival bomo sklenili z zaključno prireditvijo, v sredo 3.8. 2011 katere so ustvarjalci bodo udeleženci delavnic z mentorji.

Kje : Glavnina dogajanja se bo odvijala v Sončnem parku Dominikanskega samostana, srednjeveške vsebine pa na Grajskem griču.

Kdaj: V tednu pred občinskim praznikom, od petka 29. julija do srede 3. avgusta v popoldanskem času do 16. do 20. ure.

Kaj je naš cilj :

Povezovati na Ptuju in okolici delujoča društva in ustanove, ki uspešno delujejo na področju kulture, umetnosti in izobraževanja otrok, združiti moči in energijo in delovati enotno s skupnim ciljem prepoznavnosti Ptuja v Sloveniji, Evropi in po svetu.

V Vseh, ki v projektu sodelujejo kot različni akterji, od soorganizatorjev in izvajalcev programov, do uporabnikov, predvsem otrok, družin in kreativnih posameznikov vzbuditi ponos, da so del oživljanja najstarejšega Slovenskega mesta.

Kaj je naš namen ?

Privabiti ljudi iz celotne Ptujske regije k aktivnemu preživljanju dela poletnih počitnic, kar v domačem kraju. S šest dnevno pestro in raznoliko ponudbo privabiti družine in turiste s celotne Slovenije in Evrope, da bi načrtovale del poletnih počitnic v času AYE FESTIVALA 2011 na Ptuju.

Pripravili smo 11 različnih delavnic za vse okuse, za več informacij kliknite na  www.ustvarjalnost.si/ !

KO KAMEN SPREGOVORI – KLESANJE KAMNA, SREDNJEVEŠKI PLESI, Z GLASBO PO SLOVENIJI, MODROTISK BLAGA, PRAVLJIČNI KOTIČEK in PRAVLJICA Z JOGO, TOLKALISTIČNI ODKLOP, IZROČILO VRETENA, OBLIKOVANJE GLINE, REZBARJENJE V LES, NAJSTAREJŠA TRADICIJA VREDNOT IN OTROŠKE VESELOSTI, USTVARJALNI PLES, ZA MIKROFONOM IN KAMERO

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]