fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Lentajmo skupaj – Festival Lent 2011

Danes se začenja Lent 2011 – naj dogodek v Mariboru

Pridite in poglejte kaj so za vas letos pripravili organizatorji, verjemite za vsakega se bo našlo nekaj. Pošljite nam kako fotografijo na naš elektronski naslov info@vitafit.si in z veseljem jo bomo objavili.

Danes na Festivalu Lent :

ART KAMP v Parku doživetij – danes že od 16. ure naprej
16:00 – 20:00, Mestni park

Art Kamp – na skoraj 5.000 kvadratnih metrih zelenic in poti
Art Kamp – kulturne, znanstvene, športne in prostočasne aktivnosti
Art Kamp – obiskovalci vseh generacij v dogajanju aktivno sodelujejo.
Art Kamp – trajnostno in ekološko ozaveščeno naravnano dogajanje

Art Kamp je dnevni del Festivala Lent, ki zvabi na prosto vse ustvarjalce, raziskovalce, pohajkovalce, starše, otroke, babice in dedke. Več sto mentorjev in mentoric navdušuje in motivira od najmlajšega do najstarejšega obiskovalca za ročne spretnosti, igre, naravoslovna znanja in reciklažo. Obiskovalci se seznanjajo z različnimi svetovnimi kulturami.
Oder Art kamp in Oder Park doživetij zaokrožata dogajanje. Dopoldan je čas za Festival ŠUM – Šolska umetnost mladih, popoldan pa za gledališke ter lutkovne predstave, koncerte in plesne produkcije. Veliko udeležencev si želi, da bi Art Kamp trajal celo poletje. Kaj vse bomo lahko počeli letos?

Glasba in plesi sveta – Ujemi ritem in spoznaj svet
Spoznajmo ali izdelajmo tradicionalne inštrumente (lončeni bas, koruzna raglja, čivnik, piščal, žabica, brnivka, digeridoo, afriški boben, kastanjete, rainmaker). Skozi neznane instrumente spoznajmo glasbo sveta in se naučimo indijski, afriški ali kak drug ples.
Kulturna dediščina – Etno mojstrovine
Mojstri domače in umetnostne obrti nam predstavijo avtentične predmete, ki jih izdelamo s pomočjo lastne ustvarjalnosti (polstenje, mozaik, panska končnica, pahljača).
Živimo zdravo – Vem kaj pojem
Paradižnik in origano – hrana italijanska, rdeče vino in pehtran – francoska, kisla smetana – ruska, limona in cimet – grška, sojina omaka – kitajska. Pestrost kuhinj različnih kultur, izmenjava receptov in zeliščni raj.
Festival naravoslovja  Izziv – izum
Popeljemo vas onstran leč mikroskopov, vse do zvezd. Sodelujete lahko v delavnicah tehnike, fizike, robotike, matematike, kemije ali biologije; skozi delavnice spoznajte slovenskega raketnega inženirja Hermana Potočnika – Noordunga in njegovo knjigo Problem vožnje po vesolju.
Festival športnih aktivnosti – Gibki, prožni, vsega zmožni
Dopoldan: zabavne in zanimive športne urice v naravi (skrivalnice med drevesi, iskanje skritega zaklada, štafetne igre), motorični poligon, igra z žogami, družinske olimpijske igre, tečaji različnih vodnih športov na Mariborskem otoku …
Popoldan: v sodelovanju s športnimi društvi – borilne veščine, spoznavanje strelskih lokov ali sabelj, ples z akrobatskimi društvi,  velike in male prožne ponjave, hokej na travi, nogomet, rugby, kriket, namizni tenis, veslaški simulatorji, ježa ponija, slackline …

RAMBO AMADEUS: Veliko besed za prazen nič
22:00, Vetrinjski dvor

Rambo Amadeus je glasbenik in pevec, ki ga že leta spodbujajo, naj se poskusi kot stand-up komik. Nastop na Festivalu Lent v Vetrinjskem dvorcu bo prva priložnost, pri kateri bo lahko vztrajal pri svojih edinstvenih didaskalijah. Kdor preživi, bo poročal.
Predstava bo v srbskem jeziku.

MLADININ ODER– letos na novi lokaciji v klubu Satchmo
23:30, Mladinin oder

Novomeščan Miha Blažič alias N’Toko velja za tehnično najbolj izpopolnjenega slovenskega raperja. Po petih letih ustvarjalnega premora ter začasni samoukinitvi se N’Toko znova vrača na slovenske odre. Novembra 2010 je izdal svoj tretji solistični album v slovenskem jeziku, ki nosi naslov »Parada ljubezni«. N’Tokova največja kvaliteta so, kot vedno, izredno močna besedila, ki jim večni svetovni popotnik dodaja lastna videnja globalne okolice. “Parada ljubezni” je skoraj v celoti njegovo delo, saj je za vsa besedila, vokale in podlage (razen ene), poskrbel N’toko sam.

Več informacij :  http://www.festival-lent.si/

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]