fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Podajmo si roke 29.9. v Mariboru

V nakupovalnem centru Qlandia Maribor bo v soboto, dne 29.09.2012, med 09:00 in 19:00 uro.  portal Vitafit organiziral  medgeneracijsko,  zabavno, izobraževalno, zdravo ter aktivno-promocijsko prireditev s humanitarno noto.

Podajmo si roke.
Podajmo si roke.

Rdeča nit prireditve bo vsekakor povezovanje med generacijami. V tako turbolentnem negotovem obdobju moramo držati skupaj še bolj, kot že v davno pozabljenih brezkrbnih časih. Kdaj ste nazadnje pomagali starejšemu gospodu na avtobus? Kdaj ste nazadnje preživeli dan z otrokom in predvsem ZA otroka? Kdaj ste nazadnje poklicali svoje starše in jih povabili na kosilo z vnuki kar tako, brez skritih namenov? In nenazadnje, kdaj ste si vzeli čas zase in za svoje zdravje?

Kot vedno bo v dopoldanskem času na voljo brezplačno merjenje pritiska in sladkorja v krvi, ki ga bo izvajala strokovno usposobljena ekipa podjetja Ambasada Zdravja.Če boste želeli pa vam bodo izmerili še holesterol. Naj omenim še da merjenje pritiska in sladkorja v krvi Ambasada Zdravja vsak delavnik dopoldne izvaja prav tako brezplačno v svojih prostorih na Jurčičevi ulici 6 v Martboru (Center Pasaža).

Ambasada Zdravja, Jurčičeva 6 Maribor
Ambasada Zdravja, Jurčičeva 6 Maribor

Skozi ves dan vam bo na voljo tudi priznana numerologinja, reiki terapevtka in naravna zdravilka Dana, ki se je prijazno odzvala našemu povabilu in bo brezplačno odgovarjala na vaša in naša vprašanja.

Prav tako so se našemu odzivu odzvalii učenci  OŠ Miklavž na Dravskem polju z razstavo izdelkov, ki so jih izdelali skupaj s starši in učitelji pri projektu Pozdrav ptic miru. Učenci 2. razreda bodo tudi obiskali starejše občane doma upokojencev Danice Vogrinec in jim prenesli pozdrav od vseh učencev z mislimi o miru, sprejemanju drugačnosti, strpnosti, prijateljstvu…

Center zdravja Sayonira s priznano voditeljico Manuelo Pendl Žalek bo skozi ves dan izvajal brezplačne meritve telesne maščobe in analizo telesne sestave. Če vas bo zanimalo, boste imeli tudi možnost individualnega posveta. V dopoldanskem času, bo z Manuelo tudi razgibavanje z vajami za čvrst trebuh in zdrav hrbet, med drugim pa bomo lahko občudovali  nastop društva za športno ritmično gimnastiko Branik Maribor.

Kako zdravo in aktivno preživeti vsa življenjska obdobja od rojstva preko nosečnosti in materinstva do starosti pa vam bodo na našem odru prikazali vaditelji centra BabyFit, ki so strokovnjaki za razvojno-gibalno vadbo za dojenčke, vadbo v nosečnosti, po porodu in v starosti. BabyFit lahko po novem obiščete v Mariboru na Kardeljevi 58.

 

BabyFit
BabyFit

PEC Pomurski ekološki center je nevladna okoljska organizacija, ki že 15 let deluje na področju okoljskega ozaveščanja, predvsem otrok. Predstavili se bomo z razstavo naših didaktičnih gradiv (pobarvanke, eko igralne karte, didaktične mape in igre) za otroke v vrtcih in prvo triado osnovne šole, ki se lahko uspešno uporabljajo v namene okoljskega opismenjevanja naših najmlajših v šoli ali doma.

 Predstavili bomo tudi priročnik za odrasle z naslovom Električni smog. Priročnik je praktični vodič o električnemu smogu s številnimi uporabnimi nasveti o nakupu in s seznamom o kontrolnih vrednostih. Ta priročnik trezno, enostavno, nazorno in s številnimi slikami pojasnjuje, kako električni smog nastaja ter kakšen negativni vpliv ima na ljudi in širšo okolico.

 Mi in naše okolje- poučna eko pobarvanka

Imate doma kakšno še uporabno oblačilo ki ga nikakor nočete vreči stran? Prinesite ga s seboj, varovanci Varne hiše in Materinskega doma Maribor vam bodo vsekakor hvaležni. Prav tako bodo veseli higienskih in šolskih pripomočkov, verjetno pa imate doma tudi kakšno igračo, ki jo ne potrebujete, nekomu pa bo narisala nasmeh na obraz.

Fleur de Santé, vodilno skandinavsko kozmetično podjetje, se bo predstavilo z novo linijo za nego obraza Prominence (delitev vzorčkov in promocijskega materiala). Preizkusili boste lahko njihove izjemne dišave in se potegovali za lepe nagrade. Vsakdo, ki bo želel, bo prav tako lahko dobil njihov najnovejši katalog in za vse, ki se bodo odločili za naročilu na licu mesta, imamo pripravljeno tudi lepo darilo. Pripravili smo tudi nekaj za najmaljše. Pridružite se jim na veselih uricah v centru Qlandia v Mariboru.

Ekološki center Svit Pomurje Gornja Bistrica deluje v regiji kot povezovalec majhnih ekoloških pridelovalcev. V zgradbi obnovljenega Kolenkojevvega mlina imamo vzpostavljeno certificirano ekološko linijo za mletje žit. Od lokalnih kmetov odkupujemo žita in jih predelujemo v ekološke produkte (moke, kaše in testenine). Aktivni smo tudi na področju projektnega dela, kjer preko izvedbe različnih aktivnosti ozaveščamo lokalno prebivalstvu o pomenu ekološkega kmetijstva, ohranjanju semen in biodiverzitete ter Sodelujemo z različnimi inštitucijami v regiji in izven ter se trudimo za izboljšanje kvalitete življenja prebivalcev regije.

Podjetje Gorički raj ima svoj prostore v kraju Ratkovci, v Občini Moravske Toplice, kjer smo s pomočjo projektnih partnerjev vzpostavili kmečko sirarno. Mleko drobnice (ovce in koze) in krav
se predeluje v sire kot končne produkte. Siri so tako dobrodošla  popestritev kulinarične ponudbe na Goričkem in širše. Kupci z nakupom podpirajo ohranjanje krajine in razvoj za Goričko ne-tradicionalnih produktov. Ponudba kmečke sirarne: mehki siri iz ovčjega, kozjega in kravjega mleka (v zimskem času samo kravjega), poltrdi siri, jogurti, kisla smetana, skuta, albuminska skuta in sirotka.

Z nami bo tudi podjetje Simps’S, ki je uspešno veleprodajno podjetje z 20 letno tradicijo.  So dobavitelj medicinsko tehničnih pripomočkov med njimi je   vrhunska  blagovna znamka Tena, ki je prva izbira pri uhajanju urina.

Tudi tokrat boste lahko metali na eko koš v naši zabavni nagradni igri “Zadeni v koš” in si z tremi brezplačnimi poizkusi poizkusili priimetati zdrave izdelke ki so jih prispevali naši razstavljalci, ki jih lahko obiščete ter si ogledated njihovo ponudbo zdravih izdelkov in/ali storitev.

Nagradna igra "Zadeni v koš".
Nagradna igra “Zadeni v koš”.

Na odru se bodo predstavili učenci in učenke plesne šole Bolero  med njimi tudi Urška Rubin-svetovna in evropska prvakinja v Hip Hopu in Street dancu. Poleg že omenjenih plesov vam bodo predstavili Break-dance, Hip-Hop solo  Bolero trendi in latino mix ter  otroška animacija za najmlajše.

Gostili bomo tudi člane Realnega aikida klub Duplek, ritmične gimnastičarke, članice Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, gledališko igro Sneguljčica, ki jo bodo odigrali učenci jezikovne šole Lingua…

Del članov Realnega Aikidia klub Duplek.
Del članov Realnega Aikidia klub Duplek.

Podajmo si roke 29.9. v nakupovalnem centru Qlandia Maribor.

 

Razstavljalci:

POKROVITELJ PRIREDITVE:

Pokrovitelj prireditve, domžalska Tosama, se bo predstavila z izdelki s katerimi predvsem v zadnjem času gradi svojo prepoznavnost: otroški programom to.to,naravno linijo higienskih izdelkov Natura Femina Organic,Vivacare obliži, Vivamelom,itd. Na stojnico zato še posebej prijazno vabijo predvsem mlade mamice, ki želijo najboljše za svojega malčka in znajo razvajati sebe s popolnoma  naravnimi izdelki.

Povabili pa vas bodo tudi v svojo, komaj dobro leto staro trgovino v Mariboru na Jezdarski  4. Ta v mesto prinaša celotno ponudbo Tosaminih izdelkov po ugodnih cenah, kot pogodbeni partner ZZZS pa omogoča lažji in hitrejši dostop do vseh, na recept predpisanih pripomočkov. 

 

MEDIJSKI PARTNERJI PRIREDITVE:

 

 


 Organizator prireditve:

 

Razstavljalci:

Tosama d.o.o., Ambasada Zdravja, Fleur de Santé , ENJO – čiščenje brez kemikalij, Vinska klet Goriška brda z.o.o., Perfect Body, Petlja d.o.o., CFR – center za finančne rešitve d.o.o., Pomurski ekološki center d.o.o., Ekološki center Svit Pomurje, Gorički raj, Gospodarsko razstavišče d.o.o., BabyFit, Posim d.o.o., Toti DCA Dnevni center aktivnosti, SIMPS’S d.o.o., zaZdravje.com, Mikavna.si., NaturHouse, Harmonija narave,

vitaFIT

Komentar

  • Včeraj je bilo v Qulandiji čudovito vzdušje. Kakor srečanje ene velike družine po dolgem času. Super organizacija.

Prijava na novice

[recaptcha]