fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Ko nekdo ŽIVI svoje življenje

 Na naši prireditvi, ki bo dne 1.12.2012  v Mercator centru Maribor, bomo gostili v Ameriki živečo pisateljico slovenskih korenin Aleksandro Veble. Aleksandra prisega na zdravo in aktivno življenje ter bo na naši prireditvi postala  ambasadorka našega portala.

 

Aleksandra Veble
Aleksandra Veble

 

Pred dnevi je spletni portal Vitafit.si  objavil nekaj o meni, o mojih knjigah in se čutim dolžna, da vam razkrijem svojo pot do zdravega uspeha.

Pred mesecem dni sem opravila letni zdravniški pregled, ki je bil idealen: krvni tlak 105/ 68 / 60, glede na težo 65 kg, visoka sem vsako leto manj, danes 166 cm. V zadnjih desetih letih sem „skupaj zlezla“ za 3 cm. Zato tudi malo več kože okoli pasu. Tudi laboratorijski izvid je idealen, sem ženska brez povišanega kolesterola in nobenih znakov sladkorne. Celo ščitnico sem ugnala, to pa moram priznati, da je lansko leto bila že dokaj problematična, a sem jo ukrotila z zdravili, prehrano in odpustila sem vse kar škoduje ščitnici za njeno normalno delovanje. Če vas zanima kaj več o ščitnici, vam bom z veseljem odgovorila in svetovala.

Kakšne so vaše prehranjevalne navade?

Pri vsakem obroku se zelo kontroliram kaj in koliko zaužijem. Še vedno imam zelo rada najbolj enostavno hrano. V mojem tedenskem meniju ne manjka nič razen maščob, ki telesu niso potrebne. Vsekakor pa maslo, olivno olje, riba, tudi mastna je najbolj zdrava, saj ima veliko omega 3. Zelo se izogibam mešanici maščob in ogljikovih hidratov ob istem obroku, saj sta si ti dve sestavini hudi nasprotnici. Ne jem krompirja, zelo malo testenin, kruh -le ajdov z orehi dve rezini 1 krat na teden z lahkim sirom. Temno zelena zelenjava kot špinača, rukula, vse vrst listnate solate so moje dnevne prijateljice. Zraven dodam malo kuhane govedine, ali tuna ribe ali kuhan piščanec. Nikoli ne jem in ne kupujem raznih solatnih omak, le limonin sok in olivno olje in za posebne prilike, pa še bučno olje.

Kako poteka vaš dan?

V postelji se že pošteno raztegnem, sebi in svojim dragim zaželim lepo jutro in seveda, če je zunaj turobno si v misli prikličem sonce. V kopalnici, kaj tam delam, vam ne bom na široko opisovala, a naj poudarim le, da iz kopalnice pridem urejena: oprhana, počesana, našminkana. V spalnici se oblečem, nikoli v temna oblačila in si nadenem nakit, uredim posteljo in grem na balkon ali na teraso, kjer telovadim dobrih deset minut. Kavica in kozarec vode je prvo kar zaužijem po telovadbi, pol ure kasneje še jabolko, ali drugo sadje, ki ni preveč sladko. Banan ne jem več. Dve uri po sadju zaužijem trdo kuhano jajce z malo soli in poprom. Kadar živim v tropskih deželah, jabolko zamenjam s papajo. Okoli 13 ure pojem malo skute in zopet jabolko in nekaj lupinarjev: orehe ali lešnike ter suhe brusnice. Popoldan med 17 in 18 uro pa je na vrsti solatni krožnik z beljakovinami ( kuhana govedina, ali tuna ali piščanec, fižol ali čičerika) in kozarec rdečega vina. Na solato potrosim žlično mešanico mletih zrn lanu, sončnic, bučnic, sezama in (chia) čia semen. Zvečer pred spanjem si že več kot 40 let operem zobe z aparatom z vodnim curkom ter krtačenjem zob. Ne uporabljam zobnih past temveč le pecilni prašek. Čez dan zaužijem do 2 l tekočine; filtrirana in z vodo razredčena kava in zeleni čaj. Zvečer zaspim po 9 uri in spim 8 ur na noč in zjutraj ob 6 h se že veselim novega dne.

 

Aleksandra Veble
Aleksandra Veble

 

Če bi radi spoznali Aleksandro v živo in jo kaj povprašali, potem se vidimo 1.12. v Mercator centru Maribor.

vitaFIT

Komentar

  • Zelo si želim poslušati ga. Aleksandro Veble, ker je zame zelo dobra pisateljica, prebrala sem že vse njene knjige je zelo pozitivna in iskrena ženska.

Prijava na novice

[recaptcha]