VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zdrav duh v zdravem študentu

(Prvi od dveh delov).

Za neproduktivnost največkrat krivimo slabo vreme, pomanjkanje energije, časa ali denarja, pomilujemo sami sebe in iščemo takšne ali drugačne izgovore za našo lenobo, nesamozavest in neodločnost. Pasivno življenje študentskega življenja je stalnica, kilogrami z njim naraščajo, dobra kondicija in fizična pripravljenost sta sčasoma le še bled spomin, naša koncentracija in zadovoljstvo pa upadata. Se sprašujete kje je problem? Odgovor se skriva v sposobnosti vzdrževanja ravnovesja mentalnega in telesnega zdravja.

Poiščite moč v sebi

Večna dilema študentov je uskladiti svoj urnik. Za začetek moramo nehati iskati izgovore, saj bi si vsak študent, kljub vsem obveznostmi, moral poiskati čas za aktivno in zdravo življenje. Tako kot velja pregovor, da eno jabolko na dan odžene zdravnika stran, velja tudi, da je prava motivacija ključ do uspeha. Neznan avtor je nekoč zapisal: »Kar um spočne, lahko tudi doseže.« Človeka opredeljuje le tisto, kar verjame da je in posledično  začetek zdravega življenja opredeljuje pozitivno razmišljanje.

 

Zdrav duh v zdravem študentu
Zdrav duh v zdravem študentu
vir slike: http://weheartit.com/entry/55865302/via/Work4It

 

Nekateri obupajo še prede sploh začnejo in sami sebe obsodijo na propad, spet drugi obupajo ravno pred tem, ko so že tik pred ciljem. Vse kar morate storiti je le to, da začnete. S pravo motivacijo lahko dosežete vse. Za inspiracijo so vam lahko knjige, filmi, citati ali posamezniki, ki vztrajajo ne glede na okoliščine. Vstanite ob zori, se odpravite na jutranji tek, odpočijte misli in si naredite delovni plan. Privoščite si hladen tuš in naredite hranilen zajtrk. Ta ritual vam bo prinesel več energije, kot si lahko predstavljate. O življenju boste razmišljali bolj pozitivno, nivo dobre volje in koncentracija bosta na višku. Pripravljeni se boste soočiti z napornim študentskim urnikom, saj vam bo zavedanje, da zmorete in da ste že na pol poti do cilja dodatna spodbuda.

Se nadaljuje…

Avtor:  Sara Munda, 1. letnik Medijskih komunikacij

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]