fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Shod ZA ohranitev naših semen je boj proti lakoti – odzivi v medijih

25.5. ob 14. uri so po vsem svetu ljudje protestirali proti multinacionalkam, ki patentirajo semena, jih gensko spreminjajo in z njimi služijo na račun zdravja ljudi. Tako je bilo tudi v Mariboru.

Prispevek na RTV Slovenija

http://tvslo.si/predvajaj/protest-proti-monsantu/ava2.167388718/

Prispevek na POP TV:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/foto-protest-za-zascito-lastnih-virov-hrane.html

 

Sadovnjak
ZA ohranitev naših semen

 

25.05.2013  JE BIL OB 14 URI NA TRGU SVOBODE V MARIBORU PRO (ZA) TEST ZA PRIHODNOST – SEJEMO PRIHODNOST

 

Shod proti Monsantu poteka v 36 državah sveta, zato, ker svetovne korporacije uničujejo biološko raznolikost, ne zanimajo jih ljudje,njihovo zdravje. Edino vodilo je profit na temelju patentov na GMO semenih, pesticidih in podobnih strupih.V Ameriki je korporacija uničila tisoče kmetov in naslednji cilj jim je širitev na Evropo.Veseli nas, če se boste dogodka udeležili.

V okviru Shoda je potekala delavnica,ki jo je vodila Nara Petrovič.Na strani bomo dodali različne letake,ki jih lahko natisnete in prinesete s seboj. Lahko pa jih tudi narišete sami.Tisti, ki se shoda niste mogli udeležiti lahko sodelujete tako, da odvržete semena v naravi.

Tako bodo po vsej Sloveniji potekale Gverilske akcije.

Karmen iz Zelenega kroga je prinesla nekaj semen tudi na shod. Tudi vi lahko prinesete semena sončnic, žita, konoplje, graha, fižola.

Organizacije,ki so izrazile podporo: Fundacija za ohranitev semen, Društvo Vrnimo mesto Ljudem, Ekocivilna iniciativa Slovenije, Sorško Polje, Zeleni krog, Združenje brezposelnih Slovenije, Kooperativa Rog, Gibanje 29 oktober, Društvo Oskrbimo Slovenijo,Gibanje za pravičnost in razvoj in številne druge.

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]