fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Smučanje

Smučanje je zanimivo. Ne samo zaradi smučanja.

Tudi zaradi sonca, svežega zraka, druženja, pijače, jedače in glasbe, ki je na voljo na smučiščih.

Nekateri se radi najprej dobro nasmučajo, potem gredo na jedačo in pijačo, drugi pa to kombinirajo. V prvem primeru se smučarji naužijejo smučanja, drugem primeru se število voženj zmanjša, poveča pa število pijač.

Pri družini je potek smučarskega izleta lahko drugačen, sploh če gre za male otroke. Izlet traja manj časa, običajno od dveh do štirih ur, družina pa večinoma prinesejo hrano in pijačo s seboj. V tem primeru prevladuje brezalkoholna pijača, največkrat je to čaj. Moški smučarji mu radi dodajo žganje ali borovničke v kakšnem bifeju.

Kaj pa varnost na smučišču? Seveda je odvisna od več faktorjev: vremena, stanja smučarskih prog, telesne kondicije in pozornosti smučarjev, in seveda od popitega alkohola.

Ali ste vedeli, da tudi na smučišču veljajo podobni predpisi kot kot vožnji avtomobila? Gotovo ste kdaj na smučiščih opazili znak za križišče, morda celo stop znak? Policista v smučarski opremi boste prepoznali šele potem, ko vas zaustavi, pokaže izkaznico in vam ponudi test za alkohol.

Vitafit

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]