fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Za aktivne

Laško je čudovit kraj za aktivno preživljanje prostega časa, idealen za izletnike, pohodnike in kolesarje.

Tak je tudi družinski hotel Špica, kjer so prijazni tudi tisti zaposleni, ki niso v sorodu. Velika družina torej, ki me je pričakala zelo prijazno. Lociran je ob krožišču, kjer lahko zavijete levo v center Laškega (če se pripeljete iz Celja), ravno v Rimske toplice ali desno proti Šmihelu, cerkvici sv. Mihaela.

Takoj preko krožišča je kip Gambrinusa, kralja piva. Ko kreneš preko mostu čez Savinjo, se na obeh straneh pokažeta teresi za razled na reko, grad, hrib Hum, ki kraljuje nad njim, ter Laško v vseh strani.

Razgledi savinjskega mostu.

V Laškem si lahko ogledaš Weichselbergerjev dvorec, Kislingerjevo hišo, nadžupnijsko cerkev sv. Martina, Laško hišo in Muzej Laško. V muzeju sem si ogledal tako stalne kot občasne razstave, ki so me bogato seznanile z zgodovino kraja.

Po ogledu mesta sem se odpravil na daljši pohod po eni izmed urejenih poti v okolici Laškega. Užival sem v prelepem naravnem okolju, raziskoval slikovite pokrajine in se povzpel na razgledne točke, ki so ponujale čudovite poglede na okoliške hribe in reko Savinjo.

Drugi dan sem se povzpel na Hum, ki je kar stm hrib nad mestom, zgoraj celo skalnat.

Pogled na Savinjo z bazenov s termalno vodo. Levo se vzpenja Hum.

Po “planinskem sprehodu” na Hum sem šel v lokalne terme, kjer sem se sprostil v termalnih bazenih, užival v masažah in wellness storitvah ter se osvežil v bazenih s termalno vodo.

Popoldne sem se odpravil na raziskovanje okoliškega podeželja. Obiskal sem bližnje vasi, kjer sem spoznaval lokalno kulturo, tradicijo in se povezal z domačini. Občudoval sem čudovite razglede, se sprehajal med vinogradi ter obiskal lokalne kmetije, kjer sem okušal domače pridelke.

Pica v restavraciji Špica

Zvečer sem se še enkrat prepustil kulinaričnemu razvajanju v Restavraciji Špica v Hotelu Špica Laško. Že včeraj sem užival v okusnih jedeh, pripravljenih iz lokalnih sestavin, danes pa sem poskusil pico s pravim italijanskim pridihom, seveda v kombinaciji z originalnim laškim pivom.

V dveh dneh sem imel priložnost doživeti le vpogled v lepote Laškega, saj bi potreboval kakšen dan več, da bi se naučil vseh možnosti. Spoznal sem zgodovino, naravo, kulturo ter užival v raznolikih aktivnostih in kulinaričnih užitkih, ki jih ponuja to čudovito turistično mesto.

Aktivno v Laškem

Vsekakor drži, da je Laško mesto za aktivne, za pohodnike, kolesarje in sprehajalce. Za te aktivnosti je prijazen družinski hotel Špica zelo primeren!

Vredno je pogledati tudi video na Facebook strani!

Hotel Špica Laško, hotel za aktivne

Raziskoval je: Miro Mihec

Fotografije: Miro Mihec in arhiv Hotel Šica Laško

Naslovna fotografija: Arhiv Hotel Špica Laško in STIK Laško

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]