fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Sejem Agra dobro obiskan

SEJEM AGRA – DOBRO OBISKAN V MEDNARODNEM LETU DRUŽINE IN DRUŽINSKEGA KMETOVANJA

»AGRA, 52. mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni je potrdil, da je prvi in najpomembnejši sejem v regiji, ki povezuje Slovenijo z Avstrijo, Hrvaško in Evropo na področju podeželja in pridelave hrane. V šestih sejemskih dneh se je na njem zvrstilo preko 150 strokovnih, poslovnih in družabnih dogodkov, na katerih je sodelovalo na stotine strokovnjakov, predstavnikov institucij in politike.

10559966_419157358225331_1455071100923146941_n

V sejem AGRA je vgrajenega veliko dela prostovoljcev, strokovnih in vladnih institucij pa tudi velika pričakovanja. 1750 razstavljavcev je obiskalo v zadnjih letih rekordno številno, okrog 128.000 obiskovalcev. In prvi vtisi, ki so nam jih sporočali prvi in drugi, kažejo, da so bila mnoga njihova pričakovanja izpolnjena. S tem pa so bili uresničeni tudi cilji in pričakovanja Pomurskega sejma.

V mednarodnem letu družine in družinskega kmetovanja je osnovna ugotovitev, ki jo je vse dni sporočalo sejemsko dogajanje, da je zavedanje o pomenu družine, družinskega kmetovanja ter pridelave zdrave hrane prisotno vedno bolj in v vseh sferah družbe. In, če tudi glavni nosilci odločanja prepoznajo pomen kmetijstva, podeželja in pridelave zdrave hrane kot življenjsko pomembne za družbo in državo, smo lahko optimistični tudi glede prihodnosti države. Sejmu so dali svoj pečat predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, novi mandatar za sestavo vlade dr. Miroslav Cerar, minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan ter številni drugi ministri, predsedniki strank, vidni predstavniki najpomembnejših institucij, ki pokrivajo kmetijstvo in gospodarstvo, ter raziskovalne in izobraževalne institucije.

Sejem AGRA je s svojimi bogatimi vsebinami in z množičnim obiskom tudi iz sosednjih držav in širšega prostora potrdil, da smo ob rojevanju nove vlade lahko optimisti, če bo le vsakdo od nas naredil najbolje kar zmore zase in za to državo.«

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]