fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Animirane počitnice. Najbolj kreativne počitnice v mestu!

Počitnice so čas, ko se lahko otroci brez šolskega stresa posvetijo stvarem, ki jih veselijo, in spoznajo kaj novega. Vsekakor je pomembno tudi brezdelje, ki razvija ustvarjalnost in spodbuja otroke k samozaposlitvi, vendar poletne dogodivščine v družbi sovrstnikov brez dvoma ostajajo najlepši spomin na otroštvo.

 

1

Letošnje poletje lahko otroci preživijo v tem duhu kar v Mariboru. Neprofitne, nevladne organizacije, ki se v Mariboru in Podravju ukvarjajo s kulturno vzgojo, so združile moči in za otroke, ki potrebujejo poletno počitniško varstvo, pripravile kakovosten, ustvarjalen, zabaven in poučen program, ki ga bo izvajalo 22 mentorjev in pedagogov.

Starši lahko svoje otroke vpišejo na celodnevne aktivnosti ali kreativne urice. Na voljo je najširša izbira kreativnega preživljanja prostega časa: rokodelstvo, ples, ustvarjanje risank, izdelava inštrumentov, glasba, izdelovanje igrač, spoznavanje šaha, šola fotografije, šivanje, prebiranje pravljic, ustvarjanje stripa, grafične delavnice, izdelovanje robotkov, postavitev indijanskega tabora, šport v naravi in drugo. Tukaj pa nekaj izmed pestrih aktivnosti tudi izpostavljamo:

 

3

 

Na delavnici Naredimo risanko bodo otroci spoznali, kako nastane risanka oziroma animirani film, sami izdelali glavne junake in ozadja, posneli vse potrebne sličice ter dodali zvok. Nastal bo pravcat kratek animirani film.

 

2

 

V Hip hop šoli za otroke bodo ustvarjali enostavno koreografijo, spoznali osnove jazz plesa,

breakdancea, naučili se bodo razumevanja tempa v glasbi, raziskovali nastajanje glasbe s telesom, osnovne telovadne elemente preko igre in kreativnosti, preizkusili pa se bodo tudi v izražanju skozi ples.

 

4

 

V Glasbatoriju bodo otroci najprej izdelali inštrumente iz odpadnih materialov ali od doma prinesli glasbene inštrumente ali zvočne igrače. Na zbrana glasbila bodo zaigrali različne zvoke in delčke posameznih otroških ali ljudskih pesmi, poskusili pa bodo ustvariti tudi svojo kompozicijo.

V Indijanskem taboru si bodo mali Indijančki nadeli svoja indijanska imena. Veliki bojevnik Točnotarčnik, Lepotična Perjalična in veličasten slikar Šotorpackar se bodo vživeli v vsakdan starih Indijancev, spoznali, kako so se ti bojevali, verovali in okraševali svoje domove – šotore.

Zelo pestro bo tudi na delavnici Žužasti robožuži in pleteni črvički, kjer si bodo otroci izdelali prave pravcate robote, žuželke, ki se same premikajo.

Celotno ponudbo in nabor aktivnosti, akcijske cene in vse ostale pomembne informacije dobite na spletnem mestu najbolj kreativnih počitnic v mestu: http://pocitnice.enimation.si/

 

Zagotovimo otroku poletno varstvo z veliko mero radoživosti in kreativne zabave.

Animirane počitnice v Mariboru pripravljamo Društvo za razvoj filmske kulture, Zavod Mars, KD Center plesa, GT22 in Ustanova Fundacija Sonda, Društvo Hiša in Studio Birka.

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]