fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

S kolesom okoli sveta

1. Pred odhodom v OMAN

Skoraj vse je spakirano ze za odhod v Oman, na bližnji vzhod, torej na novo kolesarsko ekspedicijo, ki se prične jutri in bo predvidoma trajala naslednje 3 tedne. Načrtovanih je približno do 1200 km od Muscata do Salalaha, obisk gorovja na severu Omana, precejšenj del puščave in ostale zanimivosti, ki se bodo itak pokazale same od sebe glede na trenutno situacijo. Ni posebnih planov, le po občutku. Kljub nevarnostim kot so puščavske strupene kače in tu in tam kakšen škorpijon hehe, sem pozitiven, da mi vsaj vreme ne bo nagajalo, saj bi znalo biti okrog 25C in ponoci 18C z rel. vlažnostjo okrog 60%. Ali koga mika topel zrak in prostrane peščene plaže v tem zimskem času? Pustim se presenetiti, sicer pa to je vse del poti in treba se je kar najbolj prilagoditi danim situacijam. Seveda pa je tukaj tudi nekaj stvari, ki jih ne smem izpustiti, zaradi česar je Oman vreden obiska in to so neokrnjena narava, zelo prijazni ljudje, živali kot tudi kultura in običaji, ki so nam Slovencem zelo različni, a zato toliko bolj privlačni za spoznati in raziskati. Skratka zelo zelo različno od naših krajev.

Če ima kdo kakšno željo in misli, da bi mu jo lahko na svoji poti uresničil, mi lahko preko spletne strani na vstopni strani ali preko maila, smsja posreduje. Obisk kakšne destinacije, znanca, družine, prijatelja, dogodka, atraktivne destinacije oz. česar koli, če bo le v moji moči…

Na poti se ne bom ukvarjal zgolj s kolesarjenjem, dogajalo se bo še marsikaj, kot ponavadi. Med drugim bom verjetno kljub zelo redki poseljenosti srečal ljudi, beduine in predvsem njihove otroke, ki potrebujejo našo pomoč. Prav tem ljudem (po občutku) pomagam tako, da jim podarim zbrana sredstva, jih objamem, namenim nekaj časa za pogovor ali pa skupaj kaj pojemo in se poveselimo. Ko bi le videli koliko jim pomeni takšen trenutek. Pri tem apeliram na vse vas, da odprete svoje mehko srce in po svojih zmožnostih prispevate v ta sklad in s tem pomagate soljudem, ki v tem trenutku to nujno rabijo S tem boste osrečili tudi sebe, saj boste naredili nekaj dobrega. Jaz pa se obljubim, da bom le to v celoti prenesel v prave roke. Vsi smo eno, share it! To lahko storite enostavno tako, da na vstopni strani bikingtheglobe.net uporabite storitev Paypal in prispevate prostovolni poljubni znesek ali pa preko TRR-ja (objavljen tudi na strani v rubriki oprema).

Ob tej priložnosti bi se rad iskreno zahvalil vsem, torej vsakemu posamezniku, ki je podprl tale projekt in ga naredil mogočnega in vanjga prispeval kakršno koli delček svoje energije, bodisi finančno, moralno ali pa kako drugače. Brez vas mi to vsekakor ne bi uspelo. Torej to ni moj projekt, ampak naš.

Spremljajte Radio.Si in spletno stran bikingtheglobe.net za novosti neposredno s poti.

Sledite svojim sanjam, če želite zadovoljno in srečno živeti. Držim pesti za vse nas.

Ajde

Simon Eržen-kolesar

2. Najdi Biking Around The World tudi na FACEBOOKU

Dodaj me med svoje prijatelje: www.facebook.com/simon.erzen

3. INFO: Potopis o Japonski sedaj tudi v Mariboru

Tip: Interaktivno potopisno predavanje
Naslov predavanja: S kolesom po deželi vzhajajočega sonca
Kje: Kletni prostori Zavarovalnica Maribor, Cankarjeva 3, Maribor (organizira: Drustvo popotnikov Vagant)
Kdaj: četrtek, 10.02.2011 ob 19:00
Jezik: slovenščina
vstopnina: 1 EUR/2 EUR
Simon Eržen kolesar popotnik avanturist
Za ostala potopisna predavanja v tvoji okolici preveri na www.bikingtheglobe.net.

vitaFIT

Komentar

  • mega, drzi se in drzim pesti tudi jaz. sem videla spletno stran in pridem na predavanje v cetrtek

Prijava na novice

[recaptcha]