fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Razprodana dvorana za Guruji-ja Sri Sri Ravi Shankarja

Ob 15-letnici delovanja Zavoda za razvoj človekovih vrednot, slovenske veje mednarodne neprofitne humanitarne organizacije The Art of Living Foundation smo doživeli dvodnevni obisk njenega ustanovitelja Sri Sri Ravi Shankarja ter začetek projekta Za Slovenijo brez stresa in nasilja.

21. marca ob 19.30 v Hotelu Avstrija Trend v Ljubljani smo se udeležili predavanja z naslovom Utrinek mističnega – večer modrosti in meditacije.

Kar počnemo, počnimo neformalno, ozaveščeno, ne avtomatsko, je povedal Guruji, kot ga radi imenujejo prostovoljci fundacije Art of Living. Ali se zavedamo, kaj govorimo?

Guru-ji v Ljubljani

Če si pod stresom, stres širiš navzven v svojo okolico. Če si sproščen, pa se ljudje radi zadržujejo v tvoji družbi.

Guruji veliko potuje. Na vprašanje iz občinstva, ali nikoli nima domotožja, je odvrnil: Ves svet je moj dom. Kamorkoli pridem, sem doma, zato nimam domotožja.

Lojze Peterle je napovedal govor Sri Sri Ravi Shankarja tudi na konferenci o etiki v poslu naslednji dan na Bledu.

Sri Sri je poudaril izjemen pomen dihanja. Ker pa se Guruji zelo rad pošali, je to povedal na svoj način: Ko se rodimo, najprej vdihnemo – in zajočemo. Ko izdihnemo zadnji svoj dih zraka, jočejo drugi. In dodal: Problem, je, če se takrat drugi ne jočejo, kar pomeni, da naše življenje ni bilo dovolj plodno. Čudi pa se, zakaj na nagrobnem spomeniku piše samo datum rojstva in datum smrti; lahko bi pisalo tudi, da je človek vmes živel.

Več kot 700 ljudi je napolnilo dvorano hotela Austria Trend Hotel v Ljubljani

Nekdo je vprašal, kdo bo povzdignil Slovenijo iz krize. Modrec je odvrnil: “Mladi ljudje, kot ti” in dodal občinstvu: “Bodite vsi prostovoljci za boljšo Slovenijo. Pozval je Slovence, da postanemo prva organska država, država, ki bo vso hrano pridelala na bio način.

Sri Sri Ravi Shankar je dejal, da ni dobro, če se preveč vežemo na pretekost. Spomin ima namreč lastnost, da premleva en slab dogodek v 10 letih dobrega…Ego zida visok zid. Zavedanje ta ego presega.

Dogodek je pritegnil veliko medijske pozornosti.

Kaj je duhovnost? Duhovnost je vse, kar te naredi srečnega in umirjenega. Takrat si v stiku s samim seboj, s stvarstvom.

Meditiraj, ko si v stresu, je bil še en nasvet Gurujija, priporoča pa 2 do 3 krat na dan. In…ne stori drugemu ničesar, kar ne želiš, da bi drugi storili tebi.

Na koncu je Sri Sri Ravi Shankar povabil vse prisotne v Indijo, kjer v mestu Bangalore deluje ajurvedska bolnišnica.

Dogodek sta popestrila vrhunski harmonikaš Zoran Zorko…

 

in presna torta ob 15 obletnici Zavoda za razvoj človekovih potencialov, ki je organiziral prireditev.

 

Pomagalo je veliko prostovoljcev in etičnih podjetij.

Tekst in foto: Vitafit

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]