fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

POZOR MARIBOR, POZOR SLOVENIJA, POMAGAJMO SIMONU

Svojci in prijatelji Simona Vogrinca smo v sodelovanju s KLL Paragliding Slovenia pričeli z zbiranjem finančnih sredstev za njegovo rehabilitacijo in nakup protez za obe nogi (ena nadkolenska, druga podkolenska). S prošnjo se obračamo na Vas, v upanju, da nam pomagate z donacijo ali prispevkom pri zbiranju finančnih sredstev ali drugačno Simonu potrebno pomočjo.

Simon je star 28 let. Poznan je kot pozitiven in deloven človek, ki je bil vedno pripravljen pomagati drugim, bodisi v službi kot zdravstveni tehnik v UKC Maribor, bodisi v prostem času. Je izjemno aktiven, skromen in zanesljiv sorodnik, prijatelj ter sosed. Vedno je  realen, poln vizij in idej.

Dne 30. 10. 2011 je Simonu huda nesreča na planini Jahorina v BIH prekrižala in spremenila življenjske načrte. Pri preletu s padalom je Simon na enem izmed predelov omenjene planine nevede pristal na minskem polju. Na tem predelu ni bilo nikakršnih oznak ne opozoril, ki bi kazale na prežečo nevarnost. Dan pred nesrečo so fantje leteli na drugi lokaciji, in se pri lokalnih padalcih pozanimali glede ostalih vzletnih lokacij v bližini Sarajeva in morebitnih posebnostih, vendar tudi lokalni padalci niso vedeli za nevarnost na Jahorini. Do nesreče je prišlo, ko je Simon že pristal in se s padalom na hrbtu vzpel nazaj proti vzletišču, pri čemer je stopil na odskočno mino. Simona je slednja zelo hudo poškodovala po obeh spodnjih okončinah, desni roki in trupu. Po nesreči je bil Simon ves čas priseben in si s pridobljenim poklicnim znanjem sam reševal lastno življenje, medtem ko je zaradi zahtevnosti reševanja več kot tri ure čakal na zdravniško pomoč, kar dokazuje njegovo borbenost in željo po preživetju. Simon je bil nato prepeljan v Klinični center Sarajevo, kjer so se za njegovo življenje borili še nekaj dni po nesreči. Zaradi prehudih poškodb obeh spodnjih okončin je bila potrebna amputacija. Po stabilizaciji njegovega zdravstvenega stanja je bil Simon prepeljan v UKC Ljubljana, kjer se nadaljuje njegovo zdravljenje, ki bo dolgotrajno.

Simona čaka naporna rehabilitacija z izjemno podporo napredne in  drage protetike, ki mu lahko omogoči dostojno in aktivno življenje. Nujna bo tudi preureditev doma za njegove potrebe. Za Simona, družino in prijatelje navedeno predstavlja prevelik finančni zalogaj, zaradi česar Vas naprošamo za pomoč.

Skupaj pomagajmo Simonu, ki ga je doletela težka življenjska izkušnja, da ponovno zaživi aktivno in kvalitetno življenje!

Donacije in prispevke lahko nakažete na SLOVENSKA KARITAS, TRR (NLB): 02140-0015556761, namen: SIMON, SKLIC: 2910403.

Aktivirana pa je tudi donacija preko SMS sporočil z ključno besedo SIMON na 1919, kjer lahko darujete 1 € za nakup nožnih protez (sporočilo lahko pošljete iz omrežij mobilnih operaterjev MOBITEL, SIMOBIL in TUŠMOBIL).

Za druge oblike pomoči smo dosegljivi na e-naslov: miha.stojko@gmail.com,

ali na GSM: Miha 040/801-290

IZ SRCA HVALA!
paragliding - simbolična slika
paragliding - simbolična slika
vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]