fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Pomagajmo otrokom v Indiji

Oglašam se vam s prošnjo za pomoč. Čez teden dni bom kot vsako leto potovala v Indijo na staro destinacijo v Bengalskem zalivu na jugu zvezne države Tamil Nadu, kjer že nekaj časa sodelujem pri raziskovalnih projektih na področju glasbene vzgoje in vzgoje nasploh. Poleg tega se ukvarjam tudi s humanitarno dejavnostjo, v okviru katere pomagam nadarjenim indijskim otrokom sirotam pri šolanju in uresničevanju njihovih življenjskih ciljev. V dobrem letu dni smo vzpostavili slovensko – indijsko povezavo in s pomočjo botrstev na daljavo poskrbeli za šolanje preko 200 otrok, ki so izgubili svoje starše in tako tudi možnosti za izobraževanje. Deklicam so grozile prezgodnje poroke z več kot 40 let starejšimi sorodniki, saj so ostale brez finančne podpore. Tudi nočno delo teh otrok je bilo premalo za plačevanje šolnine, ki jo v Indiji zahtevajo tudi za osnovnošolce.


zastrašujoč cunami
zastrašujoč cunami


Tik pred novim letom sem od slovenskih prijateljev dobila sporočilo o rušilnem ciklonu, ki je deset ur divjal v mestih Auroville in Cuddalore, to je prav tam, kjer je cilj mojega potovanja. Šele včeraj sem se povezala z enim od tam živečih Slovencev, ki ima na srečo telefon s podzemnim kablom. Pravi, da so razmere kritične, ni vode, elektrike, ceste so zasute z zemljo in drevesi. Izvedel je, da so otroci na varnem v šolah, ki jim nudijo začasno zavetišče, njihovi domovi – skromne koče krite s slamo, pa so povsem uničene. Drevja ni, le razsuta debla in vejevje.

Prva moja misel je bila, kako pomagati. Odločila sem se za organizacijo dobrodelnega koncerta, ki pa ga žal zaradi prekratkega časa pred mojim odhodom konec naslednjega tedna ne bom mogla izpeljati. S pomočjo večjega organizacijskega odbora ga bomo izvedli v začetku pomladi.


otroci v Indiji
otroci v Indiji


Za prvo pomoč pa bi se obrnila na vas. Morda bi lahko namenili kakšen prispevek za otroke, ki bi ga odnesla s seboj na najbolj kritična mesta. Predala bi ga Slovencu Gašperju Orehku, vodji organizacije TWIMC (The World Is My Country) ; http://www.child-sponsor.net/en/About-us.html, ki bo iz prve zagotovo vedel, komu je najbolj potrebna prva pomoč.
Za izročitev denarja me lahko osebno kontaktirate, lahko pa ga nakažete tudi na račun, na katerem zbiramo donacije slovenskih botrov, katerih denar pošiljamo v Indijo. (banka Koper, SI56 1010 0003 9712 183, Igor Fischer, Neveljska pot 16, 1241 Kamnik; namen >za indijske otroke, žrtve ciklona).
Verjamem, da bomo s skupnimi močmi pomagali otrokom prebroditi nove težke ovire in jim odprli pot v upanje in zaupanje.

Hvala.

Z najboljšimi željami,
Albinca Pesek

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]