fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Operacija dioptrije s pomočjo laserja

Motnjo vida kot je kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem lahko deloma ali v celoti odstranimo s pomočjo operacije.

Operacija dioptrije s pomočjo laserja

Motnjo vida kot je kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem lahko deloma ali v celoti odstranimo s pomočjo operacije. Na voljo imamo dva pristopa. Najpogostejši je poseg na roženici, kjer z excimer laserjem preoblikujemo površino. Pri zelo visoki dioptriji ali v starosti raje zamenjamo naravno očesno lečo z umetno ali pa ji dodamo v oko še umetno.

V naši ustanovi, torej v Enoti za refraktivno oftalmokirurgijo izvajamo takšne operacije že 14 let. Bili smo prvi in kar nekaj let tudi edini v Sloveniji, saj semo začeli še v razvojnem obdobju laserskih operacij. Vse operacije je doslej izvedel Marjan Irman dr. med. specialist od leta 1987.

Dr. Irman je eden izmed pionirjev mikrokirške tehnike operacij na očesu.

Zadnja – že četrta generacija laserjev – nam omogoča zelo uspešno zmanjšati motnjo vida oz. dioptrijo tako, da očala ali kontaktne leče niso več potrebne. V Sloveniji smo uvedli celotno paleto metod operacije začenši z PRK , t.j. Fotorefraktivno keratektomijo, ki ji je sledil Lasik. Nato smo uvedli Lasek in na koncu še Epilasek. Uspešnost operacije pri dioptriji od plus tri do minus pet je več kot 95 %. Očala ali leče so v določenih primerih še potrebne.

Ljudi z zelo visoko dioptrijo npr. z več kot minus dvanajst, rešimo težav s tehniko vsaditve umetne leče ali implantacije. Tudi bolnikom s sivo mreno uspešno pomagamo z zamenjavo skaljene leče z umetno in jih tako vrnemo v normalno vsakdanje življenje.

Kadar operacija ni varna izbira, predpišemo kontaktne leče ali pa očala. Kar 12 let že delamo s posebnimi kontaktnimi lečami, ki omogočajo varno celodnevno nošnjo. Zadnje leto smo naše izkušnje nadgradili z specialnimi lečami za posebna bolezenska stanja na očeh.

Optika, ki je naš laboratorij za očala, in sodelavci v optiki, nam izdelajo očala natančno po naših navodilih. Verjamemo v njihov profesionalni pristop.

Irman, d.o.o., očesna ordinacija Žalec
Savinjska cesta 2, 3310 Žalec
www.irman.si

Na očesni pregled se lahko naročite osebno ali po telefonu vsak dan v ordinacijskem času od 8.00 do 11.30.

Telefon: 03 713 35 12
E-pošta: okulistika@irman.si

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]