fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Nevroprehana in pomembnost čustev skozi vsakdanje življenje

Na portalu za zdravo in aktivno življenje pričenjamo MINI VODNIK na temo “Nevroprehrana in pomembnost čustev skozi vsakdanje življenje” mlade raziskovalke Alexandre Blaži. Dva do tri-krat na teden bomo objavili en njen prispevek; prejeli smo jih za manjšo knjigo.

Tukaj je njen uvod.

Dragi bralec/ka:

Že pred zdajšnjo karanteno sem imela na nočni omarici knjigo Nevroprehrana dr. med. mag. Sandija Krstinića, nad katero sem sicer bila zelo navdušena, vendar ne povsem zadovoljna. Odločila sem se, da raziščem prebrano in dodam v te zapiske svoj pečat in tako dopolnim določene teme/poglavja, kjer se jih je po mojem mnenju premalo dotaknil.

Dotaknila sem se tudi tem, ki se dotikajo izgorelosti na delu, depresije, pomembnosti magnezija (še posebej v času nosečnosti), PMS-a pri nas ženskah, vpliv barv, glasbe in vonjev na čustva…

Verjamem, da bo vsak našel nekaj zase in si bo lahko pomagal/a s tem znanjem do rešitve svojih zdravstvenih težav.

Glede na to, da covid 19 še vedno pustoši na prostosti in na dnevni bazi slišimo samo negativizem v novicah, mislim, da imamo dovolj časa zase, da delamo na sebi in se izobražujemo ali se pa enostavno prepustimo dnevnemu toku in počnemo reči, ki nas veselijo in sproščajo.

Upam in verjamem, da bodo ti zapiski (mini knjiga) marsikomu polepšali in olajšali življenje.

Go with the flow in ljubi življenje, saj je samo eno.

Alexandra Blaži


vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]