fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Enostavno do ravnega trebuščka!

Do ravnega trebuščka lahko pridete na več načinov, najboljša pa je običajno ravno kombinacija več metod, ki v krajšem času zagotavlja najopaznejše rezultate. Predlagamo, da se na pot do ravnega trebuščka podate v štirih korakih.

 

Enostavno do ravnega trebuščka!
Enostavno do ravnega trebuščka!

 

1. Korak: omejite vnos hrane v svoje telo
TrebusnjakiPreveč kalorična hrana in preveliki obroki so dobro znani vzroki za preobilen trebušček in prekomerno telesno težo. Z nekaj samokontrole zmanjšajte svoje obroke in zamenjajte nezdrava živila (izdelki iz bele moke, sladkor in sladki prigrizki, nasičene maščobe) z bolj primernimi zdravimi grižljaji (kruh iz polnozrnate moke, manj mastno meso, zelenjava in sadje), pa se bodo rezultati hitro poznali. V kolikor nikakor ne morete ukrotiti svojega apetita, lahko posežete tudi po naravnih zaviralcih apetita (kot sta na primer Glukomanan ali Garcinia Cambogia), ki vam bodo s pomočjo naravnih učinkovin pomagali do zaželenega cilja.

 

Zaužijte čimveč sadja in zelenjave. vir slike: jazzehi.wordpress.com
Zaužijte čimveč sadja in zelenjave.
vir slike: jazzehi.wordpress.com

 

2. Korak: Pijte veliko vode ali zeliščnih čajev
Pu erh čajTelo za svoje delovanje potrebuje veliko vode, ki pa je pri hujšanju še toliko pomembnejša zaradi raztapljanja maščob in čiščenja telesa. Opustite vse sladkane, gazirane pijače in alkohol, ter zaužijte minimalno 2 litra sveže vode iz pipe. Pri zmanjševanju maščobnih oblog na vašem trebuščku vam bo pomagal tudi zeleni čaj, saj vsebuje veliko antioksidantov, ki dodatno pomagajo pri »kurjenju« maščobnih celic. Tudi čaji, kot je na primer Pu-Erh, lahko poživljajoče učinkujejo na vaše telo med hujšanjem in poskrbijo za pomanjkanje tako volje, kot tudi energije.

3. Korak: začnite telovaditi
Vaje za trebušnjakeZa začetek je dobra prav vsaka kardio vadba, zato niti ne razmišljajte preveč, česa bi se pravzaprav radi lotili. Včasih je bolje manj razmišljati in več narediti. Namesto ležerne hoje na sprehodu, pospešite tempo in začutite pospešeno bitje vašega srca. Tecite do bližnjega parka in nazaj, vpišite se na telovadbo v bližnjem športno-rekreativnem centru. Ali pa v udobju domačega doma začnite telovaditi ob video posnetkih na internetu ali s pomočjo fitnes naprav za domačo rabo. Trebušne mišice zelo dobro okrepijo naprave, kot je recimo ABDO trainer, ki stimulira spodnje, zgornje in stranske trebušne mišice in v kratkem času zagotavlja največje rezultate. Ob redni vadbi, seveda.

4. Korak: vizualne spremembe lahko okrepi tudi boljša drža
Po prvih treh korakih in nekaj začetnih rezultatih vas lahko v še boljšo voljo spravi vizualno izboljšana postava v ogledalu. Nič več se ne skrivajte pred svetom, ampak pokažite svoje dosežke. Poudarite jih lahko z boljšo držo (dobro poznano pravilo: »trebuh not, prsi ven!«), kot tudi s specifično izbranimi oblačili. Če vas bo podoba v ogledalu osrečila, boste imeli še več volje za vztrajanje in spodbujanje ostalih, da se odločijo za aktivnejše življenje in izgubo odvečnih kilogramov.

Kombinacija vseh štirih korakov zagotavlja rezultate, na katere ni potrebno čakati mesece, zato ne razmišljate preveč, ampak storite nekaj dobrega zase že danes!

 

Vir: Zakaj Alternativa?

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]