fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Razstrupite se z limonami, česnom in zeljem!

Razstrupljanje telesa z dieto, je poleg čiščenja tudi svež nov začetek za vaše telo. To lahko storite ne da bi potrošili velikih količin denarja.

Z razstrupljanjem se znebite vseh škodljivih snovi, ki so se s časom nabrale v vašem telesu. Ko se enkrat odločite, da se boste znebili hitre hrane, sladkorjev, svinjine in rdečega mesa iz vaše prehrane, je tukaj še druga hrana, ki bo pospešila proces razstrupljanja. Razstrupljanje pomeni, da boste znatno povečali vnos tekočine v vaš organizem, ki bo očistila vaš prebavni trakt. Pomeni tudi, da boste jedli hrano, ki pospešuje jetrne funkcije, kar bo dodatno prečistilo vaše telo.

 

Hidrirajte svoje telo
Popijte obilo čiste vode, ter ostale tekočine. Voda bo telo obogatila s kisikom kar bo obnovilo vaše celice. Ter iz njih izpodrinilo škodljive radikale, ki pospešujejo staranje in propad.
Izjema so seveda kava in sladkane pijače. Izbirajte predvsem sadne, zelenjavne. Najbolj priporočljiva pa je čista voda ali nesladkani zeliščni čaji. Veliko zeliščnih čajev ima čistilne učinke. Zeleni čaj pospešuje jetrne funkcije in pospešuje čiščenje telesa.

Sadje in listnata zelenjava
Pojejte veliko listnate zelenjave ter svežega sadja. Klorofil zaustavlja proces nastajanja toksinov. Sadje in zelenjava vsebujeta antioksidante, vitamine in minerale, ki pripomorejo k čiščenju organizma.

Limone
Limone so naravni čistilec, tako za telo kot za okolje. Limona vsebuje poseben vitamin C, ki ga telo z lahkoto absorbira, in je močan antioksidant. Telesu pomaga, da se lažje znebi škodljivih snovi nakopičenih v celicah.

Melone in Lubenice
Melone in lubenice so naravni diuretiki. Z zaužitjem večje količine tekočine, vam bodo pomagale pri lažjem izločanju toksinov iz vašega telesa..

Pospeševalci delovanja jeter
Česen, sezam in zelje so najuspešnejši stimulatorji za jetrne funkcije. Česen in zelje aktivirata encime, ki jih proizvajajo jetra, kar pospeši proces razstrupljanja. Sezam pa deluje kot zaščita za jetrne celice.

Indijski trpotec
Že stoletja se Indijski trpotec uporablja pri naravnem razstrupljanju. Z zauživanjem suhih listov in oblice tekočine, rastlina v črevesju nabrekne, ter z grobo strukturo očisti črevesje vseh nečistoč. Kar odpre pore, ter očisti črevesne resice, ki dejansko na novo zaživijo. Ta proces stimulira jetrne funkcije ter pospeši metabolizem.

Opozorilo!!
Posvetujete se s¸svojim zdravnikom preden se odločite za prečiščevalno dieto. Prepričajte se, da ste zdravi, ter da vam jetra, srce in prebava normalno delujejo.

 

 

 

 

 

 

Slika: Zelje (www.lokalno.si)

Naslovnica: Limone www.caelle.com)

Vir: Zakaj Alternativa

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]