fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Ekološka čistila iz rdeče pese

Rastlina čisti celo hišo!

Znane so številne zdravilne in ostale dobre lastnosti rdeče pese. Solata ali sveže stisnjen sok sta sinonim  za zdravo prehrano. Ob tem pa marsikdo pomisli tudi na rdeče madeže na oblačilih.Nasprotno! Ta zdravi sadež narave skriva v sebi izredne sposobnosti čiščenja!rdeča pesa
rdeča pesa kot eko čistiloSok rdeče pese namreč vsebuje, podobno kot rabarbara ali kislica, relativno visok delež naravnih oksalnih kislin, za katere je že dolgo znan odličen učinek čiščenja. Soli oksalne kisline, tako imenovani oksalati, so se sposobne vezati celo na težko topne mineralne onesnaževalce, kot sta vodni kamen in rja.

K dobrim čistilnim lastnostim soka rdeče pese hkrati  pripomorejo tudi ostale sestavine, ki jih sok vsebuje  (jabolčna, vinska in folna kislina).

Vse izdelke odlikujejo:

  • popolnoma naravne surovine, ki so izključno rastlinskega izvora in izvirajo iz obnovljivih virov,
  • 100% biorazgradljivost brez negativnih vplivov na okolje in človeka,
  • odsotnost sintetičnih dišav, barvil in konzervansov,
  • odsotnost gensko spremenjenih encimov, surovin na osnovi nafte ali na osnovi poskusov na živalih,
  • ugoden vpliv na kožo, saj so alergološko in dermatološko preizkušena s pridobljeno oceno ”zelo dobro” in certifikati, ki jih je izdelal dermatološki inštitut v Nemčiji ”Dermatest GmbH”


eko čistila
eko čistilaNastanek ekoloških čistil iz rdeče pese

je osebna zgodba gospe Ilone Parsch, ki v kraju Sanitz pri Rostocku (Nemčija) vodi podjetje za čiščenje stavb. Razlog za izum je bil za današnji čas pogost, bila je alergična na agresivna  čistila, s katerimi je bila vsakodnevno v stiku. Tako je iz nuje razvila in pričela uporabljati prvo ekološko čistilo iz rdeče pese. Kasneje je njen sin izboljšal recepturo v okviru  raziskovalnega programa na Univerzi v Rostocku ter na podlagi svojih dognanj ustanovil podjetje Beeta  Reinigungssysteme. Ker čistilo ne vsebuje sintetičnih dišav, barvil in konzervansov, ga je neodvisni inštitut “Dermatest” ob preizkusu ocenil z oceno “zelo dobro”.

Filozofija temelji na tem, da so ekološka čistila iz rdeče pese razvita in proizvedena po načelu trajnosti. Zahvaljujoč uporabi izbranih surovin z visoko stopnjo delovanja in popolno opustitvijo toksikološko škodljivih sestavin, ekološka čistila iz rdeče pese dosegajo popolno ravnovesje med optimalno močjo čiščenja, ekologijo in ugodnim vplivom na kožo.

Ekološka čistila iz rdeče pese so zaradi svojih lastnosti in ugodnega vpliva na kožo zelo primerna za uporabo v gospodinjstvih, šolah, vrtcih in drugih ustanovah. Prav tako jih je priporočljivo uporabljati v zgradbah z biološko čistilno napravo, saj zaradi svoje sestave ne uničujejo bakterij, ki so pomembne za njihovo pravilno in učinkovito delovanje!

Več o lastnostih ekoloških čistil iz rdeče pese in o nakupu izdelkov si lahko preberete na spletni strani: www.ekocistila.si

EKO ČISTILA, Tatjana Fulder s.p.

Lutverci 42a 9253 Apače

Tel. :  030 252 666

E-mail: info@ekocistila.si, fulder@siol.net

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]