fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

9.maj 2014 Ob Dnevu Evrope Citypak Ljubljana BTC

9. maja po vsej Evropi praznujemo Dan Evrope. Na ta dan se Evropejci spomnimo skupnih korenin in skupnih vrednot.

 V nakupovalnem središču Ljubljane Citypark Ljubljana smo pripravili zabavno-kulturni, evropsko obarvan program: 

  • EU eko modno revijo modne oblikovalke Valerije Kralj, raznolikost kultur, folklora, običaji, plesni nastopi različnih skupin.
  • Razstavljavci na stojnicah bodo ponudili pestro ponudbo mednarodne kuhinje in bio hrane, jezikovnih tečajev, turizma, naravno kozmetiko in čistil ter drugih zdravih izdelkov in storitve.
  • K sodelovanju smo povabili tudi ambasade in turistično-kulturna društva sosednjih držav. 

 

eu eko modna revija
EU eko modna revija

Program na odru bo potekal v petek, 9. maja 2014 med 17:30 in 19:30. uro. Stojnice bodo na voljo v petek, 9. maja med 09:00 in 21:00. uro in v soboto, 10. maja med 08:00 in 21:00. uro.

Organizirali bomo tudi eko nagradno igro Zadeni v gol, kjer vsak zadetek obiskovalcem prinese nagrado!

Društvo Evropska Slovenija je nepridobitno in prostovoljno društvo, ki združenje Slovence, državljane Republike Slovenije ter Slovence v zamejstvu in po svetu. Predstavlja del tako imenovane nevidne generacije, starih med 30 in 40 let, ki ji  ni vseeno za usodo naše države. Društvo Evropska Slovenija se zavzema za vrednote svobodne, pluralne, odprte, svetovljanske in demokratične družbe. Zavzema se za vrednote evropskega kulturnega kroga, za realizacijo Evropske Slovenije in revitalizacijo v transatlantske tokove vpete Evrope ter za Slovenijo enakih in enakopravnih možnosti za vse.

Predstavništva Evropske komisije v državah članicah obveščajo institucije, medije, različne interesne skupine in državljane o priložnostih, ki jih ponuja Evropska unija. Obenem si prizadevajo za spodbujanje čim širše razprave o aktualnih evropskih temah.

Vabljeni v Hišo EU na Bregu 14 v Ljubljani, kjer vam bomo pomagali pri iskanju informacij o EU, ki vas zanimajo. Lahko nam pišete na e-naslov info@hisaeu.si. Na voljo pa imate tudi brezplačno telefonsko številko kontaktnega centra Europe Direct: 00 800 67 89 10 11. Pokličete jo lahko iz katere koli države Evropske unije in svoje vprašanje zastavite v slovenskem jeziku.

Predstavil se bo tudi Evropski potrošniški center Slovenija, ki deluje v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na lokaciji Kotnikova 5 v Ljubljani.

Evropska komisija je z namenom seznanjanja potrošnikov o njihovih pravicah pri čezmejnem nakupovanju v EU in nudenja pomoči pri uveljavljanju teh pravic, ustanovila Mrežo Evropskih potrošniških centrov, ki delujejo v vseh državah članicah EU, pridružena sta tudi centra na Norveškem in Islandiji.

Na EPC se lahko obrnete za brezplačno pomoč in nasvet, kadar imate težave z nakupom, ki ste ga opravili v drugi državi članici
EU, z nakupom preko spletne strani v tujini, na potovanju in počitnicah, z najemom vozila, če ste bili neuspešni s pritožbo pri prodajalcu ali so vam bile kako drugače kršene pravice kot potrošniku v EU. Na EPC se lahko obrnete tudi, ko potrebujete informacijo ali nasvet pred odločitvijo za nakup ali potovanje v EU.

Kontaktni podatki EPC:
epc.mgrt@gov.si ali
telefon 01 400 3729 vsak delovnik ali
www.epc.si.

Organizatorja: Nakupovalno središče ljubljane Citypark in Etika d.o.o.

Raztavljavci:

Evropski potrošniški center, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Evropska Slovenija, Društvo Intigriteteta

Simps´sHermes&Gačnik, HeliroyalPlus, Zlati Ghee, Čebelarstvo Šauperl, OrganicVet, Makra International – posoda Tupperware, Poliklinika Rident, Terme Banovci, Zavod IHM, , Ecover, Mali jaz, Zdrav dih d.o.o., Gajbica sadja,

Zi investicije – malijaz.si,

CCN – mednarodni projekt zaščite gostov in eko projektov Conservation Central Network.

 
 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]