fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Popestritev zdrave prehrane z brezglutenskimi izdelki Fenix

punckaOglasno sporočilo.    V družbi Klasje Celje d.d. smo razvili visoko kvalitetne brezglutenske izdelke pod lastno blagovno znamko Fenix, z namenom ponuditi nekaj boljšega v skrbi za zdravo prehrano.

Brezglutenski izdelki so živila, ki ne vsebujejo žitne beljakovine – glutena. Namenjeni so za prehrano bolnikov s celiakijo – glutensko enteropatijo oz. preobčutljivostjo na gluten in bolnikov alergičnih na gluten.

Izdelki Fenix vsebujejo naravne sestavine – moke, ki po naravi ne vsebujejo glutena, poleg tega pa nekatere od teh v telesu uravnavajo črevesno mikrofloro in s tem alkalizirajo organizem. Zaradi tega so primerni tudi za zdravo prehrano populacije, ki nima bolezenskih znakov celiakije, saj ugodno vplivajo na črevesje in telo. Glutenu namreč vse pogosteje pripisujejo, da je povzročitelj več bolezni in težav, zato se mu je vsaj občasno primerno izogniti z uživanjem brezglutenskih izdelkov. Primerni so tudi za nekatere vrste alternativne prehrane npr. vegetarijanske ali preprosto kot popestritev vsakodnevne prehrane.

Izdelke brez glutena izdelujemo že od leta 1982 in smo z njimi pod lastno ali trgovsko blagovno znamko prisotni v vseh večjih trgovskih verigah po Sloveniji. Po naših izdelkih vedno bolj povprašujejo tudi kupci v tujini, zato v zadnjih letih našo prodajo intenzivno širimo na zahodni evropski trg. Imamo lastno maloprodajno mrežo, s katero smo prisotni v celjski regiji, širimo pa se tudi v večja slovenska mesta.

fenixxx

Fenix izdelke od ostalih prisotnih na trgu razlikuje predvsem vrhunski okus, visoka kakovost surovin, lastne recepture in minimalna količina nepotrebnih dodatkov. Pestrost ponudbe, nenehen razvoj izdelkov, dolga tradicija in vrhunska kvaliteta so razlogi, zaradi katerih nam kupci zaupajo. Spoštujemo naravne in tradicionalne postopke in jih spreminjamo v želje in pričakovanja potrošnikov na tehnološko sodoben način.

Naš brezglutenski prodajni program je sestavljen iz:

keksi

kruh

sendvič keksi

nadomestki moke

testenine

gotove zmesi

keksi

Keksi
so izdelani iz svežih jajc in nehidrogenirane rastlinske maščobe, nekateri z dodatkom nerafiniranega trsnega sladkorja, koščkov čokolade, prosene ali kokosove moke, kakava in ostalih surovin.

Kruh, pecivo in drobtine so narejeni iz različnih vrst škroba, koruzne, riževe in teff moke, različnimi rastlinskimi vlakninami in vezivnimi sredstvi. Kruhu s semeni so dodana sončnična, lanena in bučna semena. Kruh pakiran v kontrolirani atmosferi ohrani mehko sredico do 5 mesecev.

kruhecPolnjeni keksi so polnjeni pred peko z različnimi sadnimi polnili iz fig, marelic, borovnic ali jagod. Med njimi najbolj izstopajo po okusu keksi s figovim polnilom, katerim okus dopolnita dodani mak, cimet in kvinojina moka.

 

 

‘Sendvič’ keksi so narejeni brez jajc, so različnih okusov in oblik, sestavljeni so iz dveh keksov, med katerima je sadni nadev in/ali kremno polnilo različnih okusov: vanilija, kakav, limona, ali malina. Kremna polnila pripravljamo tik pred polnjenjem.

rolci

Celoten asortiman izdelkov blagovne znamke Fenix si lahko ogledate na naši internetni strani http://www.gluten-free-on.net/ in https://www.facebook.com/Gluten.Free.On.Net. Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 03 42 61 620 ali email ziga.jazbec@klasje.si.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]