VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Naj vaša koža žari tudi pozimi

 

Naša koža je ponovno vstopila v obdobje hladnega in suhega vremena. Strokovnjaki svetujejo, če želimo ohraniti kožo gladko in mehko, je bolje, da izberemo naravne sestavine ali si jih pripravimo tiste iz kuhinje, kot da posegamo po dragih kozmetičnih izdelkih.

 

375x321_10_winter_skin_care_tips_features

 

Roke

Koža na rokah je vsakodnevno izpostavljena dvema izredno različnima temperaturnima razlikama. Zunaj je zrak izredno mrzel, notranji prostori pa so ogreti in izredno suhi, zato je pomembno, da so naše roke vedno dovolj navlažene, da se ne izsušijo.

 

Maska treh sestavin: Hands relaxingV dovolj veliko posodo zmešajte enake količine sok ene limone, rožne vode in vazeline. Maso mešajte tako dolgo, dokler ta ne postane gladka, nato jo precedite skozi gazo in hranite v zaprti steklenički ali keramični posodici. Masko je potrebno nanesti enkrat tedensko in jo pustiti delovati vsaj 30  minut. Roke nato spenite z blagim milom in jih namažite z vlažilno kremo.

 

 

 

Stopala

Prav tako kot rok ne smemo zanemarit tudi stopal, ki v teh hladnih dneh potrebujejo še dodatno nego, saj stopala pod toplimi nogavicami postanejo vlažna in pri tem lahko pride do glivičnih okužb.  Da do tega ne bi prišlo, jih namažemo z nastrgano limonino lupino. Limonina kislina stopala dobro razkuži, hkrati pa pobeli tudi nohte. 

 

Solna kopel: foot-care-products2Privoščite si sproščujočo kopel za utrujena ter boleča stopala. Napolnite kad s toplo vodo in vanjo stresite eno skodelico kopalne ali grobe morske soli. V njej noge namakajte, dokler se voda ne ohladi. Po tej kopeli se boste počutili mnogo bolje in vaše noge vam bodo hvaležne.

 

 

 

Piling: Enkrat tedensko si je treba vzeti čas tudi za odstranitev odmrle kože. Namesto tega, da bi za nego stopal zahajali v drage lepotne salone, si lahko doma za malo denarja prav tako naredimo kvaliteten piling. Skodelici morske soli dodajte enaki količini koruznega zdroba ali rjavega sladkorja, k temu dodajte skodelico olivnega olja. Dobljeno zmes s krožnimi gibi nanesete na površino kože na stopalih, pri tem pa nežno drgnite. Posebno pozornost namenite blazinicam na prstih in koži na petah.

 

Obraz

Koža na obrazu je pogosto izpostavljena izrednim neugodnim vremenskim vplivom, saj zaradi nizkih temperatur in vetra postane suha in razdražena. Naša naloga je, da jo negujemo zjutraj in pred spanje, da bo ostala čim bolj gladka in navlažena. Kar se tiče kože na drugih delih telesa, je piling dobrodošel tudi za obraz, kjer pa je  bolj priporočljivo uporabljati mastne kreme s približno 80% maščobe. Pilinge v teh hladnih dneh lahko nanašate na 14 dni, pri tem pa pazite, da bodo zrna čim manj velika ter groba.

 

Bananina maska Face-MaskZa normalno kožo je pozimi več kot dobrodošla maska iz banane, saj vsebuje veliko hranilnih snovi, ki našo kožo nahrani, hkrati pa jo navlaži. Masko si pripravite pred spanjem in sicer: z mešalnikom zgnetite 1 banano (brez olupka), nanesite na obraz in pustite delovati približno pol ure. Potem jo sperite z mlačno vodo in obraz namažite s čim bolj mastno kremo.

 

 

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]