fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

15. IRDO konferenca 4. in 5. junija 2020 on-line: OSEBNA IN DRUŽBENA ODGOVORNOST

Osebna in družbena odgovornost za trajnostno prihodnost je naslov 15. IRDO konference, ki bo 4. in 5. junija letos on-line.

Konferenca je mednarodna: 50 avtorjev iz 9 držav bo predstavilo 42 svojih prispevkov v dveh dneh. V “sobah” z avtorji iz različnih držav bo uradni jezik angleščina, drugod, kjer bodo sodelovali v skupini na določeno temo slovenski avtorji, bo konferenca potekala v slovenščini.

PROGRAM

Poudarek je tokrat na delovanju posameznika, ki lahko pomembno spreminja družbo in s tem njegova aktivna participacija kjerkoli postaja gonilo prenove na svetovni ravni.  Za pot iz krize je EU sprejela kar nekaj različnih strategij, najbolj aktualen pa je zdaj Zeleni dogovor EU.

Odgovorno potrošništvo je ena izmed najbolj neposrednih možnosti izražanja osebne družbene odgovornosti in pomeni veliko odgovornost do družbe in okolja hkrati. Skoraj vsak človek je kupec in kadar se zaveda vplivov oz. posledic svojega nakupovanja, lahko veliko vpliva na razvoj bolj etične družbe.

Izdelke, ki jih kupuje ali po katerih povprašuje, bodo trgovci postavili na police svojih trgovin. Med njimi so lahko takšni, ki so jih izdelali z izkoriščanjem revnih otrok za minimalno plačilo v slabih higienskih razmerah; to so lahko nezdravi izdelki, ki slabo vplivajo na zdravje potrošnikov in okolje. Od ozaveščenosti vsakega človeka-potrošnika je odvisno, ali bo pozoren na posledice svojega nakupa ali pa mu to ni pomembno in bo z njimi še naprej omogočal družbeno neodgovorne dejavnosti trgovcev. Ta odločitev je odvisna od njegove osebne etike.

Več vsebin na to temo najdete tukaj: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en in https://ec.europa.eu/growth/industry/corporate-social-responsibility_en .

Naše sodelovanje na konferenci bo potekalo v duhu Agende ZN 2030: spremenimo svet, ki vključuje 17 ciljev trajnostnega razvoja. Te ima v svoji Strategiji razvoja do leta 2030 zapisane tudi Republika Slovenija, vendar jih ni možno doseči brez osebne in družbene odgovornosti.  S konferenco v letu 2020 želimo zagotoviti širši vpogled v to, kar raziskovalci, učitelji in menedžerji ter drugi zmoremo in bi morali storiti za vključitev osebne in družbene odgovornosti v družbeno in naravno okolje, kjer delujemo.

Oglejte si vabilo na konferenco na tej povezavi:
http://www.irdo.si/wp-content/uploads/2020/05/2020-IRDO-Konferenca-Vabilo-25.5.2020-SLO-ok.pdf

Prijavnico za konferenco najdete tukaj: 2020 IRDO Konferenca – Obrazec za prijavo- 25.5.2020 ok

Prosimo vas, da nam pošljete vašo prijavnico čim prej na e-naslov: info@irdo.si.

Lahko pa se prijavite tudi preko spletnega obrazca tukaj.

INFORMACIJE: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Preradovičeva ulica 26, 2000 Maribor, 
Web: www.irdo.si  E-pošta: info@irdo.si  Telefon:  031 344 883

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]