fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Povej svojo zgodbo – Alenka Vindiš: Kako sem postala vegetarijanka

Alenka Vindiš je nekdanja miss Slovenije, ki je 2.10.2016 med 10. in 12. uro vodila prireditev Ob svetovnem dnevu vegetarijanstva v Qlandiji Maribor. Na prireditvi so znani vegetarijanci povedali svojo zgodbo, zakaj so postali vegetarijanci.

Objavljamo zgodbo Alenke Vindiš

“Meso mi že kot otroku ni predstavljajo nič posebnega v moji prehrani, zato sem se mu pri svojih 21 letih, ko sem slišala, da so vegetarijanci bolj zdravi, z lahkoto odrekla.

alenka_14

Pogosto me ljudje vprašajo, kako zdržim brez mesa, nato pa me začudeno gledajo in ne morejo verjeti, da mi vonj mesa dejansko smrdi. To sem opazila že po nekaj mesecih brez mesa. Najprej sem ukinila meso, ampak sem še lahko jedla mesne juhe, le meso sem dala ven. Nato pa sem čez čas opazila, da mi enostavno ene stvari niso več sedle. Moja prva opažanja so bila, da se mi je lepo uredila prebava, saj sem bila prej z mesno prehrano pogosto zaprta.

porocna-koordinatorka-Alenka Vindiš-

Že kakšno leto dni vegetarijanka, sem se srečala z Jogo v vsakdanjem življenju, tam pa mi je v roke prišla knjižica Bratje živali. Malokatera stvar me je notranje tako premaknila, da sem se zavedla globjega pomena vegetarijanstva. Vedno rečem, da sem postala vegetarijanka iz sebičnih razlogov kot je moje zdravje, čez čas pa sem dojela, da živali res doživljajo kruto usodo zaradi prehrane ljudi. Žal se mi zdi, da je mnogo ljudi o tem preprosto ne razmišlja. Menim, da če bi si morali sami zaklati žival, ki bi jo pojedli, bi bilo precej več vegetarijancev.

Kar nekaj bi jih reagiralo kot sem jaz v letih otroštva, ko sem rasla na kmetiji s farmo koz in sem se ob kolinah skrivala v hiši in si zatiskala ušesa, da bi čim manj slišala grozovite krike živali, ki je umirala pod nožem. Vsekakor imam kot vegetarijanka dober občutek, da ne prispevam k temu že 17 let. Presrečna pa sem tudi, da sta oba moja otroka, sedaj stara 9 in 6 let po svoji volji zdrava vegetarijanca, ki jima popolnoma nič ne manjka, razen da sta čisto po fantovsko pobalinska.”

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]