fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Zelena japka za zdravje

Piše: Iris Magajna

Že pred leti smo se začeli spraševati o vplivu kemikalij v hrani in detergentih na zdravje ljudi. Informacij in raziskav o škodljivosti konvencionalnih izdelkov za gospodinjstvo in hrane za ljudi in živali je bilo že takrat veliko in javno dostopnih, bila pa je slaba ponudba zdravih naravnih izdelkov, ki bi jim lahko zaupal. Istočasno smo ugotavljali, da naš planet zasipavamo z nepotrebno embalažo za enkratno uporabo. Tako je nastala ideja o trgovini z naravno hrano in detergenti brez plastične embalaže.

Dostava prvega zabojčka k ddr. Matjažu Muleju.

Od ideje do otvoritve trgovine je preteklo več kot eno leto. Razlogov za to je bilo več, predvsem na trgu ni bilo dovolj dobaviteljev, ki bi ustrezali našim strogim standardom in načelom:

Delujmo v dobro narave in vseh živih bitij, eko načela: verjamemo, da je življenje možno organizirati tako, da ne škodimo naravi in drugim živim bitjem. Zato si v vsem poslovnem procesu in zasebnem življenju na vsakem koraku k temu prizadevamo.  Vedno najprej preverimo kakšen vpliv bo naše dejanje imelo na okolje in kako lahko naredimo bolje. Naj bo naš vpliv na okolje pozitiven.

Popolnoma naravno, brez palmovega olja, čimbolj lokalno in iz pravične trgovine: pri izbiri izdelkov smo zelo izbirčni, saj morajo biti popolnoma naravni, brez škodljivih kemikalij, brez plastične embalaže, brez palmovega olja, brez testiranja na živalih in pravično za vse, od proizvajalca do kupca. Vsakega dobavitelja poznamo in so naši prijatelji, skupaj odkrivamo vedno boljše načine poslovanja brez odpadkov in iščemo najkrajše poti od proizvodnje do polic.

Brez testiranja na živalih: odločili smo se, da ne bomo imeli izdelkov, ki jih testirajo na živalih. Na naših policah je kozmetika in detergenti, ki niso testirani na živalih. Nasilja nad drugimi in naravo ne moremo podpreti.

Brez plastične embalaže, embalaža za ponovno uporabo: naš planet je zasut s plastično embalažo. Verjamemo, da je skoraj vsak izdelek možno zapakirati v stekleno, papirnato ali drugo embalažo za ponovno uporabo. Že veliko proizvajalcev je na našo pobudo zamenjalo embalažo. Hvaležni smo.

Prijetno in sproščeno vzdušje in medsebojno učenje in sodelovanje: želimo, da se stranke in sodelavci Zelene japke v trgovini počutijo prijetno in sproščeno. K temu največ prispeva srčna energija sodelavcev v Zeleni japki, ki dobro sodelujemo, medsebojno učimo, motiviramo in smo si v oporo. Verjamemo v moč skupnosti.

Nakupovanje v Zeleni japki je prijetno, varno in pošteno. Nabavite lahko kruh in pecivo, čaje in kavo, namaze, napitke, sokove, sadje in zelenjavo, kozmetiko, dišave, detergente, krtačke, krpice, tudi darila in veliko drugega najvišje kakovosti po pravični ceni. Ker nabavljamo pri prijateljih za prijatelje in po strogih načelih.

Hvala vam, ker vas je vedno več, ki se zavedate, da je hrana zdravilo in mora biti najvišje kvalitete, čimbolj lokalna in sezonska, pri tem pa želite biti tudi nežni do narave in drugih živih bitij. Hvala za nakupe v Zeleni japki in podporo, da lahko širimo ponudbo, ustvarimo več zelenih delovnih mest, vključujemo trajno brezposelne, povezujemo kmete in prihajamo v vaše mesto. Kupci pri Zeleni japki so v enem letu razbremenili okolje za 24.000 plastenk od čistil, 30.000 litrov škodljivih kemičnih čistil, 16.000 kosov različne pvc embalaže za hrano. Hvala! Vsak od nas ima večji vpliv, kot se ga zaveda.

Zelena japka je na Mali tržnici, Dominkuševa ulica 5, v Mariboru in tudi na spletu www.zelena-japka.si, do vas pa se pripeljemo tudi z Japka mobilom v okviru Zelenega kroga v Ljubljano, Celje, Novo mesto, Limbuško nabrežje in ob sobotah tudi na grajsko tržnico v Slovensko Bistrico. Z veseljem in hvaležnostjo.

22.11.2022 nas najdete na stojnici v nakupovalnem središču Europark, na prireditve Kupujem odgovorno: https://kupujemodgovorno.si/kupujem-odgovorno-v-europarku-22-11-2022/

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]