fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

ZDRAV študent naj bo!

Škisovi dnevi zdravega življenja od 13. do 16. aprila na različne lokacije v Ljubljani prinašajo brezplačne športne aktivnosti in dogodke namenjene promociji in poučevanju o zdravem življenjskem slogu. V okviru projekta do 8. aprila poteka tudi nagradni fotografski natečaj na temo ‘Študentski športni selfie’.

Banner

Za številne mlade prehod v odraslost danes ni najbolj enostaven. Podvrženi so obilici zahtev iz okolja, oviram in stresnim situacijam, ob tem pa vse pogosteje pozabljajo na svoje psihično in fizično zdravje: podlegajo razvadam, posegajo po hitri, nezdravi prehrani in kaj hitro zanemarijo telesno aktivnost. Le redki se zavedajo, kako pomembno je, da si že v mladih letih oblikujemo zdrav življenjski slog.

Skisovi dnevi zdravega zivljenja

Kombinacija zdrave prehrane, sprostitve in gibanja  je za mlade odrasle ključnega pomena, saj vpliva tudi na kasnejše življenje. V pomladnih mesecih, ko smo še posebej podvrženi utrujenosti, pomanjkanju energije in razdražljivosti, pa moramo telesni aktivnosti, ustrezni prehrani in počitku nameniti še toliko več pozornosti. S tem namenom Zveza ŠKIS štiri dni v aprilu posveča splošnemu ozaveščanju o pomenu zdravega načina življenja. V okviru projekta Škisovi dnevi zdravega življenja od 13. do 16. aprila na različnih lokacijah po Ljubljani pripravlja brezplačne športne aktivnosti in dogodke namenjene promociji in poučevanju o zdravem življenjskem slogu.

škis-1

Ob današnjem hitrem tempu življenja se naše prehranjevalne navade spreminjajo predvsem zaradi pomanjkanja časa, pri marsikomu pa tudi zaradi zdravstvenih omejitev. Celiakija, alergija na hrano, intoleranca na laktozo, zavajajoče deklaracije so le eni izmed vse prepogostih pojmov, ki jih dandanes slišimo. Na vprašanja glede prilagajanja prehranjevanja ob različnih zdravstvenih omejitvah bo v ponedeljek, 13. aprila ob 16. uri, v prostorih ŠOU v Ljubljani odgovorila ga. Marjetka Kračman, sicer svetovalka v eko trgovinah Kalček. Ob 19. uri pa bo za vse, ki bi radi ostali ali postali fit, v Fitnessclubu 4P potekala skupinska vadba Bodyattack. Gre za intenziven, atletsko obarvan kardio trening, ki se ga lahko udeleži vsakdo, ne glede na svojo moč in vzdržljivost.

Študenti bodo torkov dan lahko začeli s Škisovim zdravim zajtrkom – od 9. ure dalje jim bodo v Menzi v Rožni dolini na voljo Kalčkove dobrote – v sredo pa za svoje telesno zdravje in dobro počutje poskrbeli z vadbo joge v Fitnessclubu 4P. Vadba bo potekala od 16.30 do 17.30, ob 18. uri pa se bo v restavraciji Glažuta odvijala kuharska delavnica na temo ‘Hitro in poceni’. Znanje, še posebej uporabno za študente, bosta z udeleženci delila Mario Sambolec in Vesna Milenković iz centra Feelgood. Učila jih bosta priprave obroka, ki je prijazen študentskemu žepu, hkrati pa vsebuje vsa potrebna hranila. Okusne, naravne sestavine bo posebej za ta namen že tretje leto priskrbel Kalček, prva eko trgovina v Sloveniji. Škisovi dnevi zdravega življenja se bodo zaključili v četrtek, 16. aprila, v Veliki telovadnici v Rožni dolini, kjer bo potekala skupna rekreacija za vse športne navdušence.

Zdravo zivljenje

V okviru projekta do 8. aprila poteka tudi nagradni fotografski natečaj na temo ‘Študentski športni selfie’. Vsak študent lahko na e-poštni naslov ajda.nova@gmail.com pošlje en selfie in se poteguje za polletno dopoldansko fitnes karto za Fitnessclub 4P. Več informacij: www.skis-zveza.si.

Kontaktna oseba:

Jasna Kofol, odnosi z javnostmi Zveze ŠKIS

E-pošta: jasna.kofol@skis-zveza.si

Telefon: 051 217 631

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]