Predstavljamo veganski recep za palačinke.
Sestavine:
-
10−15 žlic pirine moke
-
4−6 žlic čičerikine moke
-
voda
-
sol
-
1 žlica olivnega olja
-
slivova ali borovničeva marmelada (domača)
-
temna čokolada v prahu
-
olivno olje ali kokosova maščoba
Priprava:
Zmešamo pirino in čičerikino moko in prilijemo približno pol litra vode, da dobimo ne pregosto zmes. Solimo po okusu. Ponev segrejemo, dodamo nekaj maščobe in vlijemo 1 zajemalko mase v ponev. Ko se speče na eni strani, vržemo v zrak in obrnemo na drugo stran. Ko je palačinka pečena, jo položimo na večji krožnik. Nadaljujemo, dokler ne spečemo željene količine. Za predjed ponudimo gobovo ali zelenjavno juho. Palačinke namažemo z marmelado, zvijemo in ponudimo.
Vsi recepti so preizkušeni in avtorsko delo pod psevdonimom AleBra, tudi fotografije….
Iz 1. izdaje veganskih receptov.
Knjižico je moč naročiti po ceni 7 EUR na tel. št. 040 773-177, dostava po pošti ali pri avtorju osebno, za člane “Združenja za preprosto in naravno življenje Maribor” je na razpolago po promocijski ceni 6 EUR.
Plačilo je možno tudi v obliki donacije na račun združenja pri Delavski hranilnici IBAN SI56 6100 0000 3499 913
Nedavni Komentarji