fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Z Ambasado Zdravja bo jesenski čas ZDRAVJA čas!!!

 Jesen je čas ko postanejo dnevi krajši noči pa se daljšajo. In jesen je čas, ko našemu imunskemu sistemu ni lahko. Nagle spremembe temperature privedejo do najrazličnejših oblik prehladov in ostalih oblik bolezenskega stanja. Vsi vemo da so prehladi nadležni in sploh ne tako nedolžni kakor jih zlahka jemljemo. Navaden prehlad se lahko hitro spremeni v hujšo bolezen in v nekaterih primerih je celo smrtonosen.

Zato smo se v Ambasada Zdravja potrudili in za vas našli učinkovite naravne izdelke , ki bodo odgnali viruse in vam polepšali jesen

Ambasada Zdravja  ima svojo prodajalno v Mariboru na Jurčičevi 6 (center pasaža), na spletu  vsakodnevno pa smo dejavni tudi na Facebooku, kjer ravno poteka zanimiva nagradna igra

NARAVNI EKSTRAKT AMERIŠKI SLAMNIK

Ameriški slamnik je edino zdravilo, ki ga pri zdravljenju prehlada uporabljamo za odpravljanje vzrokov in ne le lajšanje simptomov!

Pripravki iz ameriškega slamnika (ehinaceja) so med najbolje prodajanimi rastlinskimi zdravili v Evropi in ZDA. Zdravila z ameriškim slamnikom spodbujajo delovanje imunskega sistema tako, da povečajo dejavnost nekaterih belih krvnih celic.

Pri Indijancih ima uporaba ameriškega slamnika dolgo tradicijo. Z njim so zdravili rane in kačje ugrize. Seveda pa tradicionalna raba, čeprav dolgotrajna, ni dober dokaz za dejansko terapevtsko učinkovitost neke zdravilne rastline. O učinkovitosti nas najbolje prepričajo kakovostne klinične raziskave.

Ameriški slamnik je praktično edino zdravilo, ki ga pri zdravljenju prehlada uporabljamo za odpravljanje vzrokov in ne le za lajšanje simptomov. Večina drugih zdravil, ki jih jemljemo pri prehladu, nam le lajša bolečine, zmanjšuje povišano temperaturo, olajšuje kašelj, preprečuje dodatne okužbe z bakterijami … Ker je prehlad pozimi zelo pogosto obolenje, zanj pa še nimamo učinkovitih sinteznih zdravil, ima ameriški slamnik nedvomno svetlo prihodnost.

Lastnosti: Krepi obrambno moč organizma.

Ameriški slamnik – Ekstrakt


EKSTRAKT ARTIČOKA

Artičoka je sredozemska rastlina, ki ni okusna samo kot zelenjava, ampak vsebuje tudi učinkovine, ki delujejo tudi proti prebavnim motnjam, ki jih lahko izzove uživanje hrane.

Pomembno je, da se pridobiva izvleček iz »prave« rastline, ker samo ta vsebuje ustrezno visoko vsebnost učinkovitih snovi (cinarin, grenčine, flavonoidi).

Izvleček iz svežih ali posušenih listov artičoke pri zadostnem odmerjanju povzroči povečano izločanje kot tudi tok žolča, ki pogojuje učinkovitost pri prebavnih motnjah, ki so lahko posledica zmanjšane tvorbe prebavnih sokov (tudi žolča). Ker učinkovine lista artičoke vplivajo tudi na povečano izločanje žolča, se priporoča uporabo še posebej pri motnjah presnove maščob. Študije dokazujejo, da izvleček znižuje oziroma normalizira vrednosti holesterola in trigliceridov v krvi. Za izvleček lista artičoke je znano, da ščiti jetra, ker ima antioksidativne lastnosti.

Znaki motnje prebave maščob se kažejo kot:

  • težave v zgornjem delu trebuha,
  • napihnjenost,
  • občutek sitosti,
  • slabost,
  • bruhanje,
  • driska ali
  • zaprtje.

Težki, mastni obroki, pa tudi vsakodnevni stres obremenjujejo prebavni trakt in celoten organizem. Artičoka vsebuje učinkovine – grenčine, cinarin, ki podpirajo naravne prebavne procese in normalno delovanje jeter in žolča ter naravne varovalne snovi – antioksidante. Poleg tega je bogata z (karoteni, vitamini B, vitamin C), pa tudi z . Zaradi vseh omenjenih pozitivnih lastnosti so nemški raziskovalci artičokoizbrali za ZDRAVILNO RASTLINO LETA 2003!

Lastnosti: Regenerator jetrnih celic, stimulator žolča – holeretik, pospešuje izločanje žolča – holagog, znižuje raven holesterola – hipoholesterolizant, pospešuje izločanje seča – diuretik, odvajalo in stimulator teka.

Uporaba: Pri slabem delovanju jeter, pri zlatenici, hepatitisu, pri povečanem holesterolu, pri pomanjkanju teka, pri napenjanju, pri glavobolu, pri bolečinah oči zaradi slabega delovanja jeter in pri zaprtju.

EKSTRAKT BOROVNICA

V preteklosti je bila borovnica zelo cenjena zdravilna rastlina. V tradicionalni evropski medicini se plodovi borovnice uporabljajo že skoraj tisoč let. Njihovo uporabo sta opisala že nemška botanika Hildegarde von Bingen, ki je živel v 12. stoletju, in Hyeronimus Bock iz 16. stoletja. Pri zdravljenju driske in griže se je tradicionalno kot adstringens uporabljal dekokt (prevretek) iz posušenih plodov borovnice. Adstringens je snov, ki zmanjšuje prepustnost kože in sluznic ter s tem zmanjšuje vnetno reakcijo in občutljivost za zunanje vplive. Pripravki iz borovnice pa so se uporabljali tudi za zdravljenje skorbuta (bolezni zaradi pomanjkanja vitamina C) in za zaustavljanje laktacije (izločanja mleka) pri doječih materah.

Borovnice zaradi antioksidativnega učinka upočasnjujejo procese staranja, zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka. Delujejo tudi na izboljšanje koordinacije in ravnotežja.

Borovnice blagodejno vplivajo tudi na kožo, saj jo ohranjajo zdravo in zmanjšujejo starostne kolobarje in gubice okoli oči. Vsebujejo velike količine rastlinskih hranilnih snovi, predvsem antocianine, ki jim dajejo tudi značilno modro vijoličasto barvo. Čim temnejša je borovnica, tem več antocianina vsebuje. Borovnice delujejo kot močni antioksidanti, ki med drugim blažijo vnetja, pripomorejo k širjenju žil in zavirajo strjevanje krvi ter nastajanje krvnih strdkov.

Lastnosti: sredstvo za strjevanje krvi, hipoglucemiant – nižja nivo glukoze v krvi, pospešuje izločanje seča.
Uporaba: pri driski in sladkorni bolezni.

EQUILIBRIO KOMPLEKS

Sestavine: Rožmarin, žajbelj, lipa, melisa in oves.
Lastnosti: Zeliščna kombinacija z uravnalcem za stabilnost kompleksa s poživljajočim učinkom na živčni, koronarni in prebavni sistem.
Uporaba: Za primere depresije, živčnih neravnovesij, živčnih izčrpanosti, prebavnih motenj in cirkulatornih sprememb živčnega izvora.


Soria Natural Equilibrio kompleks, kapljice brez alkohola –
https://www.lekarnar.com/izdelki/soria-natural-equilibrio-kapljice-brez-alkohola

Več o vseh tinkturah si lahko preberete na naši spletni strani, kjer najdete vse tinkture, ki jih trenutno prodajamo v naši trgovini v Mariboru. Obiščite nas, z veseljem vam bomo svetovali in pomagali najti pravo tinkturo za vaše težave. Lahko pa tinkture, komplekse in ostale stvari naročite preko spletne trgovine.

 Če ste pa 29.09.2012 prosti pa nas pridite pogledat v mariborsko Qlandio kjer bomo prisotni samo za vas, da vam brezplačno izmerimo krvni pritisk in sladkor v krvi, ter da se posvetujete z nami o vaših težavicah ki vas pestijo. Skupaj vam bomo pomagali in vam svetovali.

Ambasada Zdravja – Vaše zdravje, naša skrb!!!

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]