fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Video: Zakaj so morali v Severni Ameriki odrezati več kot 100.000 nog.

Sladkorna bolezen – tihi ubijalec

Diabetes ali sladkorna bolezen je splošni izraz, s katerim označujemo biokemijskih nepravilnosti, ki se kažejo v tem, da telo ne more izrabljati ogljikovih hidratov, sladkorjev in škroba iz hrane.

Kaj je sladkorna bolezen?

Diabetes ali sladkorna bolezen je splošni izraz, s katerim označujemo biokemijskih nepravilnosti, ki se kažejo v tem, da telo ne more izrabljati ogljikovih hidratov, sladkorjev in škroba iz hrane. Zaradi tega se koncentracija sladkorja v krvi poveča, kar lahko sproži resne težave, tudi bolezni srca, kap, bolezni ledvic in slepoto. Pomanjkanje inzulina in povečan nivo krvnega sladkorja sta značilnosti sladkorne bolezni, bolezni, za katero obolevajo milijoni ljudi po vsem svetu.


Brezplačno merjenje v Europarku  Ambasada Zdravja-Vaše zdravje, naša skrb
Brezplačno merjenje v Europarku Ambasada Zdravja-Vaše zdravje, naša skrbKer se v Ambasadi Zdravja zavedamo nevarnosti sladkorne bolezni veliko časa namenjamo prav sladkornim bolnikom. Vabimo vas, da si za ceno 10€ izmerite krvni pritisk, sladkor in holesterol v krvi ter sečno kislino. Brezplačna merjenja krvnega pritiska in sladkorja v krvi izvajamo vsak dan razen ob ponedeljkih, od 09.00 do 11.00 ure. Seveda morate na pregled priti tešči.


Brezplačno merjenje v Europarku  Ambasada Zdravja-Vaše zdravje, naša skrb
Brezplačno merjenje v Europarku Ambasada Zdravja-Vaše zdravje, naša skrbOb pregledu rezultatov testov vam bomo nato ustrezno svetovali in vas po potrebi napotili na naš diagnostični pregled, ki ga kot edini v Sloveniji opravljamo s kvantno tehnologijo. V kratkem bomo našo ponudbo za sladkorne bolnike nadgradili še z ortopedsko obutvijo SpringBoost, ki bo namenjena prav bolnikom, ki imajo težave z diabetesom. Vabljeni nabrezplačno merjenje k nam v Ambasado vsak dan razen ponedeljka na tešče od 9 do 11 ure.

V spodnjem videu si lahko pogledate zakaj so morali v Severni Ameriki odrezati več kot 100.000 nog.Kako prepoznamo znake sladkorne bolezni?

Najobičajnejši znaki, ki opozarjajo na bolezen in na katere bi morali biti še posebej pozorni, so:

  • pogosto odvajanje seča (telo tako hoče izločiti višek glukoze iz organizma)
  • povečana žeja (telo skuša nadomestiti izgubo tekočine)
  • oslabljen, nejasen vid
  • izguba teže (organizem ne more uporabljati glukoze, zato energijo črpa iz maščob in proteinov)
  • utrujenost (organizem ne predeluje krvnega sladkorja v energijo in mu zato energije primanjkuje)
  • povečan občutek lakote.

Vabljeni v Ambasada Zdravja na Jurčičevo 6 (Center Pasaža), Maribor. Seveda nas lahko obiščete tudi na naši spletni strani, v naši spletni trgovini ali na našem facebooku ter se tako prepričate o celovitosti naše ponudbe.

Ambasada Zdravja – Vaše zdravje, naša skrb


vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]