fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

V Zeleni japki lahko kupujete odgovorno

Ali ste vedeli, da lahko s svojimi nakupi vplivate na ponudbo in izdelkov in storitev na trgu? Če boste povpraševali po zdravih izdelkih, vam jih bodo trgovci prej kot slej ponudili.

9. maja 2019 društvo Pupillam, so.p. odpira trgovino z zdravimi izdelki, kjer boste lahko nakupovali odgovorno. V Zeleni japki, kakor se trgovina imenuje, bosta lahko brez skrbi, da bi bil zaradi vašega nakupa kdorkoli oškodovan ali izkoriščan, vključno z živalmi in okoljem.

Vodja trgovine Tina Arnuš je glede tega zelo striktna, zato kratko in jedrnato pove:
“Zero Waste trgovina brez plastične embalaže s skrbno izbranimi izdelki, ki so prijazni do človeka, živali in narave.” Tina Arnuš sicer že upravlja spletno trgovino ECOGREENAPPLE.

Zelena japka bo namreč prva zero waste trgovina brez plastične embalaže v Mariboru, in druga takšna v Sloveniji. Društvo Pupillam je kot socialno podjetje del kampanje za ozaveščanje kupcev Kupujem odgovorno, in trgovina Zelena japka bo hkrati prva trgovina s to blagovno znamko, ki jo izdaja nacionalna organizacija Združenje Socialna ekonomija Slovenije.

oznor

V združenju zelo aktivna članica Iris Magajna je tudi predsednica društva Pupillam: “Trgovina Zelena japka je del nadgradnje našega centra izdelkov in storitev za dom brez odpadkov in eko čiščenje CENTER EKO ZELENO JABOLKO, ki ga delno financirata Minstrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski socialni sklad, mentorske sheme za socialna podjetja. Veseli smo, da nam je to uspelo v tako kratkem času, brez navedene podpore tudi s strani javnega podjetja SNAGA in Nataše Matijevič to ne bi bilo mogoče. Res hvala.”

In nadaljuje: “Že v času obnove zaznavamo veliko podporo lokalne skupnosti, tako okoliških stanovalcev, branjevk na tržnici in tudi nekaterih podjetij s katerimi skupaj iščemo eko rešitve (Prinkraft nalepke, Biro Hugo tiskanje, Pohištvo Nobis, Mizarstvo Dobaja – ki nas vedno podpira, ENRA, razsvetljava), veliko ur prostovoljnega dela mladih in starih…”

“Vabimo vas torej, da pridete na otvoritev trgovine “Zelena japka – Kupujem odgovorno” v četrtek ob 10. (do 13. ure in ob 16. ( do 20. ure) na Mali tržnici na Dominkuševi ulici 5 v Mariboru.” dodaja Miro Mihec iz podjetja Etika d.o.o., ki skrbi za komunikacijo projekta. Ves dan bodo potekale zanimive predstavitve partnerjev trgovine s pokušinami, otroci pa bodo lahko tudi slikali z barvami na ogrevalne IR panele, s katerimi bo podjetje Ekosen d.o.o. prijazno opremilo trgovino.

Na programu je tudi glasba in pokušine, kar zagotavlja prijetno druženje čez ves dan… Ne zamudite torej edinstvenega dogodka.

Uredništvo portala Vitafit.si

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]