fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Strateška razprava: Zapiranje snovnih poti – strateški izzivi in praktične izkušnje

25. oktobra 2011, VENTOVARNA, Masarykova cesta 17, Ljubljana


Pred nami je prva strateška razprava, popolnoma posvečena vpogledu v trende, ideje in priložnosti, ki bi Sloveniji lahko pomagale prestopiti v ekonomijo zaprtih snovnih poti.


Snovna učinkovitost in zapiranje snovnih poti postajata vedno bolj pomembni temi, ki narekujeta oblikovanje politik, tako na ravni EU, kot tudi na ravni posameznih držav članic. Vplivata tudi na oblikovanje politik v
podjetjih, ki so primorana investirati v izboljšanje snovne učinkovitosti, če želijo ohraniti ali izboljšati svojo konkurenčnost. Številne države in tudi podjetja so spoznala pozitivne poslovne učinke poslovne miselnosti, ki ne pozna koncepta odpadka.


Jasno izražen interes številnih deležnikov, ki smo jih srečali na poti vzpostavljanja mreže za uresničevanje koncepta Od zibke do zibke, nas je opozoril na pomen izmenjave izkušenj in informacij na tem področju.


Prav izmenjava pogledov in izkušenj o tej tako pomembni strateški temi bo imela osrednjo vlogo na povezovalnem dogodku Mreže Od zibke do zibke.

Ob predstavitvi ciljev projekta Mreže Od zibke do zibke bomo predstavili tudi poglede predstavnikov ključnih skupin deležnikov o strateških dimezijah t.i. zelenih konceptov, kamor spada tudi koncept Od zibke do zibke. Predstavili bomo nizozemske izkušnje in pogled gotovo vodilne države v EU na področju uresničevanja koncepta Od zibke do zibke v praksi. Gosti iz Nizozemske bodo govorili o tem konceptu tako z vidika oblikovanja politik na ravni države, kot tudi iz praktičnega vidika podjetja Philips.

Dogodek bo zaključila projekcija dokumentarnega filma »Waste equals food«. Ta je na Nizozemskem spodbudil ključne deležnike, da so začeli razmišljati v meri oblikovanja ekonomije zaprtih snovnih zank.

Dogodek soorganizira Služba Vlade RS za razvoj in evropske zadeve v sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske. Zapiranje snovnih poti – strateški izzivi in praktične izkušnje

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite na elektronskem naslovu: c2c.svrez@gov.si do vključno 19. oktobra 2011.
Dodatne informacije lahko dobite pri Marjani Dermelj, tel. št.: 01 400 11 83, e-naslov: marjana.dermelj@gov.si, ali pri Sari Horžen: 01 400 24 21, e-naslov: sara.horzen@gov.si


vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]