fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Sirup iz narave: Čisti kri in zdravi jetra!

Ste vedeli, da so regratovi cvetovi zelo zdravi in da lahko iz njih sami naredite zelo učinkovito zdravilo? To zdravilo čisti kri, ureja prebavo in pomaga proti kašlju.

Potrebujete okrog 400 regratovih rumenih cvetov. Prelijte jih s tremi litri hladne vode in dodajte še na koščke narezane štiri limone in štiri pomaranče. Pustite pokrito 24 ur. Nato skozi gazo precedite in tekočino nalijte v lonec. Dodajte dva kilograma sladkorja in med pogostim mešanjem kuhajte približno eno uro in pol, da se tekočina zgosti.

Regrat je zdravo živilo inljudsko živil

Vroči sirup nato prelijte v steklene kozarce in dobro zaprite. Sirup, ki ste ga dobili je podoben medu, zato ga nekateri imenujejo kar regratov med.

Sirup vam bo pomagal pri lajšanju kašlja, bronhitisa, prehlada. Če ga uporabljate kot zdravilo proti bolezni dihal, ga vzemite dva do trikrat dnevno po eno žličko. Odličen je za čiščenje krvi, ureja in zdravi prebavo. Iz njega lahko pripravite napitek in ga pijete tekom dneva. V pol litra vode dodajte dve žlici sirupa.

Regratov čaj
Iz regratovih cvetov pa lahko pripravite tudi zdravilni čaj. Naberite cvetove in jih posušite na zračnem mestu. Nato suhe cvetove shranite v papirnato vrečko. Čaj pomaga v zimskih mesecih za dvigovanje odpornosti, čisti kri, jetra in ledvice ter pomaga proti prehladnim obolenjem.

vir: Zakaj alternativa?

Slika: www.bodieko.si

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]