fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Več kot 21.500 obiskovalcev na sejmih Flora, Poroka, Altermed in Apislovenija

Sejme Flora, Poroka, Altermed in ApiSlovenija je v minulih treh dneh obiskalo več kot 21.500 obiskovalcev, s čimer je bil presežen obisk v lanskem letu. V Celjskem sejmu d.d. pojasnjujejo, da so z doseženimi rezultati zelo zadovoljni, saj je sejmišče prevevala pozitivna energija tako razstavljavcev kot tudi obiskovalcev sejmov, ki napovedujejo ponovno sodelovanje in obisk sejmišča v 2014.

Celjsko sejmišče je od petka do nedelje gostilo vse, ki se zavedajo pomena skrbi za lastno zdravje in počutje tako na osebni ravni kot tudi skozi prijetno bivanje v urejenem okolju, na vrtu in v svojem domu. Najboljši domači ponudniki in proizvajalci so obiskovalcem svetovali, predlagali najboljše rešitve in omogočili nakupe vsega potrebnega za dela na vrtu in v okolici doma, za dobro počutje in zdravje, pa tudi organizacijo poroke s katero par stopa na novo življenjsko pot. »Čeprav smo bili v minulih dneh priča slabšemu vremenu kot bi ga pričakovali sredi marca, se v Celjskem sejmu skupaj z razstavljavci in obiskovalci nismo pustili prestrašiti nizkim temperaturam. Pozitivna energija druženja in vsega lepega in koristnega, kar si je bilo mogoče ogledati na sejmišču, nas navdaja z optimizmom in zavezo za pripravo sejemskega dogajanja v letu 2014,« je ob zaključku dogajanja dejala izvršna direktorica družbe Celjski sejem d.d. Breda Obrez Preskar.

Prva analiza rezultatov raziskave, ki jo med razstavljavci in obiskovalci sejmov redno pripravlja organizator, med drugim kažejo, da so skoraj tri četrtini (73,5 %) razstavljavcem na sejmih Flora, Poroka in Altermed sejmi izpolnili pričakovanja. To se odraža tudi v napovedi ponovnega sodelovanja prihodnje leto, saj je pri treh sejmih odločitev, da ponovno sodelujejo, napovedalo skoraj 72 % vprašanih, pri čebelarjih pa celo več kot 92 % anketiranih razstavljavcev.

Tudi obiskovalci so bili zadovoljni s sejemskim dogajanjem, saj jih je skoraj tri četrtine (73,6 %) sejme ocenilo z narazstavljvišjima ocenama 4 in 5 (na 5-stopenjski lestvici). Več kot 80 % obiskovalcev so sejmi izpolnili pričakovanja. Pri obiskovalcih, ki so sejmišče prvenstveno obiskali zaradi čebelarske prodajne razstave, je odstotek tistih, ki jim je sejem izpolnil pričakovanja še višji (95,8 %), svoj ponovni obisk ApiSlovenija v 2014 pa je napovedalo že 82,7 % obiskovalcev.

 

Letošnji ApiSlovenija je potekal v znamenju 140-letnice Čebelarske zveze Slovenije, kar je zagotovo izredno častitljiva številka.

 

Predstavili so se najboljši mladi aranžerji, cvetličarji in vrtnarji – Svoje veščine na ogled postavili tudi cvetličarski mojstri

Tridnevni sejemski utrip so znova pomembno sooblikovali številni spremljevalni dogodki. Prvi sejemski dan so se na sejmišču na državnem tekmovanju pomerili najboljši mladi aranžerji, cvetličarji in vrtnarji. Med aranžerji, ki so se na sejemskem tekmovanju kvalificirali tudi za Olimpijado poklicev EuroSkills 2014, sta prvo mesto osvojili Lavra Maze in Samanta Čoh pod mentorstvom Petre Pižmoht iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Najboljša mlada cvetličarka je Simona Romih iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (mentorica na tekmovanju ji je bila Mojca Sodin). Med vrtnarji pa je prvo mesto osvojila ekipa Angelicin vrt, ki sta jo sestavljala Matevž Koren in Angelika Bratina iz Biotehniške šole Šempeter pod mentorstvom Irene Bizjak. Kot je po tekmovanju ocenil predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev OZS Simon Ogrizek, se je letos tekmovalni nivo v primerjali s preteklimi leti še dvignil, kar po njegovih besedah kaže na kakovost tekmovanja.

 

Sejem Flora; Takole so mojstri iz vrtnarije Adamič iz 5096 sadik rastlin trajnic ponazorili znani mlin na Muri

 

Dogajanje na sejmu Poroka je pomembno sooblikovala razstava poročnih šopkov slovenskih cvetličarjev. Za naziv najlepšega se je potegovalo več kot 60 šopkov, strokovno komisijo v sestavi Janez Seliškar, Franci Landeker, Andrej Hriberšek in Polona Bohorič pa je najbolj navdušil šopek Suzane Okrajšek iz Cvetličarna Marjetica d.o.o. Trbovlje. Tudi obiskovalci so lahko izbrali svojega favorita. Največ glasov obiskovalcev je zbral poročni šopek Petre Brčan Planinšek iz cvetličarne Rožica si iz Šmartna pri Litiji.

Po uspešnem marčnem sejemskem dogajanju bo čez slabih pet tednov celjsko sejmišče gostilo nove sejme. Med 19. in 19. aprilom bodo v Celju potekali štirje bienalni strokovni sejmu Forma tool, Plagkem, Graf&Pack in Livarstvo.

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]