fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Obiskali smo 86. mednarodni kmetijski sejem Novi Sad

Obiskali smo 86. mednarodni kmetijski sejem v Novem Sadu. Razstavljalo je 1.518 podjetji iz 60. držav, B2B podjetniških srečanj pa se je udeležilo 180 podjetij iz 17 držav. Sejem je skupno obiskalo 140.000 obiskovalcev.
Na dogodku ” GASTRO REGION – VOJVODINA ” je bilo predstavljenih več kot
30 manjših proizvajalcev hrane in pijače, tako da je bilo dovolj priložnosti za degustiracijo dobrot vojvodinske kuhinje.

Tuji razstavljavci združeni do cilja

Na sejmu so se samostojno predstavile partnerske države Italija, Tunizija in Španija.

Poudarile so pozitivne izkušnje pri vzpostavljanju poslovnih stikov s podjetniki iz Srbije. Direktor italijanske Zunanje Trgovinske Agencije je naznanil začetek dobrega in uspešnega sodelovanja s podjetniki iz Srbije. Veleposlanik Tunizije je izrazil upanje, da bo trgovinski sporazum med državama kmalu uresničen.

Večina je s sejmom zadovoljna

Letošnji Sejem je bil večji in boljši glede na prejšnje leto, je ocena razstavljavcev in obiskovalcev. Lahko rečemo, da je letošnji kmetijski sejem v Novem Sadu ponudil dodatne vsebine in dvignil kvaliteto.

Skupni nastopi na sejmu

Mednarodni kmetijski sejem v Novem Sadu je največji dogodek na področju kmetijstva v državah Jugovzhodne Evrope, kjer se predstavijo najpomembnejši proizvajalci. Obiskovalci se lahko zanesejo na zanimivo ponudbo, saj sejem obratuje že 90 let.

Po več kot dveh desetletjih so se je kar 17 držav odločilo, da na sejmu nastopijo s skupnim razstavnim prostorom: Belorusija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Češka, Egipt, Nizozemska, Hrvaška, Indija, Indonezija, Italija, Izrael, Kitajska, Madžarska, Rusija, Tajvan, Tunizija in Španija. Letos so se na novo predstavili razstavljavci iz Belorusije, Egipta in Tajvana, in sicer pod eno streho.

Stojnica vojvodinskega grozda organskega kmetijstva

Slike s kmetijskega sejma

Poročilo pripravil Marko Pakaški.

Foto: Zoran Pakaški in Kmetijski sejem Novi Sad.


vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]