fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

86. Mednarodni Kmetijski sejem Novi Sad in Srečanje ekoloških pridelovalcev

Novi Sad bo v času sejma gostil vse pomembe predstavnike kmetijskih dejavnosti v tem delu Evrope iz 60 držav in vseh celin sveta

Je največji in najpomembnejši sejem kmetijstva v srednji in vzhodni Evropi, saj predstavlja najnovejše tehnične in tehnološke dosežke na področju kmetijstva, uporabe znanosti v kmetijstvu, razstavo ekološke hrane in hrane z geografskim poreklom, bogastvo lokalnega genetskega bazena, sodobne kmetijske stroje, izdelke in storitve v najbolj oddaljenih kotičkih sveta.

 Lansko leto je sejem obiskalo približno 1.500 razstavljavcev iz 30 držav.

Sejem bo predstavil aktualne teme s področja kmetijstva tako na razstavnih prostorih kot na strokovnih srečanjih, okroglih mizah, predstavitvah in usposabljanjih, s posebnim poudarkom na izboljšanju znanja in primerih dobre prakse.

Strokovna javnost bo imela priložnost srečati se z gospodarskimi, znanstvenimi in političnimi predstavniki. Udeležiti se bo mogoče tudi neposrednih AgroB2B srečanj z gospodarstveniki iz vsega sveta.

Sodobna zasnova sejma spodbuja medvladno in gospodarsko sodelovanje, vključuje napredek znanja, proizvodnje in razvoja znanosti. Poleg spodbujanja pomena inovacij predstavlja sintezo izkušenj in dosežkov v srbskem kmetijstvu, ki predstavlja pomemben del srbskega gospodarstva.

 Značilnosti 85. Mednarodnega kmetijskega sejma:

• Povečanje razstavnega prostora za 10 odstotkov v primerjavi z lanskim letom;

• Večje število razstavljavcev iz tujine;

• Izboljšana struktura domačih in tujih razstavljavcev;

• Večja mednarodna aktivnost udeležencev na področju kmetijstva na samem sejmu;

• Dodatne možnosti za mreženje strokovne in širše javnosti;

• Izboljšana ponudba hrane in pijače;

• Večji obisk strokovne javnosti;

• Večja neposredna prodaja na samem sejmu;

Vse to 86. Mednarodni kmetijski sejem Novi Sad pozicionira kot vse bolj pomemben kraj za srečanje poslovne in strokovne javnosti, kakor tudi dvostranskih srečanj, kjer se sklepajo pogodbe.

Mednarodni kmetijski sejem, Novi Sad

          11-17. MAJ 2019

1.dan

Odhod iz Slovenije ob 04,00 uri. Direktna vožnja za Novi Sad kam pridemo okrog poldneva.

Obisk 86. KMETIJSKEGA SEJMA z več od 1500 izlagalcev iz 61 držav. Namestitev v hotel. Večerja z muziko. Nočitev.

2.dan

Zajtk. Razgled centra Novega Sada:Dunavska in Zmaj Jovina ulica, trg Slobode,katedrala, magistat, škofijska palata. Obisk pijace. Razgled Petrovaradinske trdnjave. Odhod na kmečki turizem v Fruški Gori. Kosilo z muziko. Odhod za Slovenijo.

 CENA: 65,00 EUR+ddv

 V ceno je vključeno:

– nočitev z zajtrkom v dvo in troposteljnih sobah z TWC
– večerja v vojvodinski restavraciji z muziko (specialitete z žara)
– kosilo z muziko na kmečkem turizmu v Fruški Gori (rakija dobrodošlice, predjed, čorba, odojek z ražnja s prilogo, solata, sladica)
– vstopnica za sejem
– vsi ogledi po programu
– vodič/domačin

14. MAJA SE UDELEŽITE POSLOVNEGA SREČANJA EKOLOŠKIH PRIDELOVALCEV

Vojvodinsko združenje ekološkega kmetijstva že 4. leto tradicionalno organizira poslovna srečanja ekoloških pridelovalcev, ki se bo letos odvijal v Veliki dvorani Gospodarske zbornice Vojvodine, (Hajduk Veljkova 11, Novi Sad) 14. maja 2019 s pričetkom ob 9. uri. V prvem delu bomo iskali odgovore na aktualna vprašanja in predstavili trenutno stanje na področju ekološkega kmetijstva, v drugem delu pa imate možnost, da predstavite svoje poslovanje, izdelke za ekološko kmetovanje in distribucijo promocijskega materiala.

Srečanja se bodo udeležili minister za gozdarstvo in kmetijstvo, predstavniki kmetijske zbornice ter ekološki pridelovalci, s katerimi lahko vzpostavite poslovno sodelovanje.

OGLASNO SPOROČILO

Info in prijave:

041 710-277, miro.mihec@etika.si

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]