fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Poletje je doma v Termah Čatež

OGLASNO SPOROČILO Počitnice v Termah Čatež so polne številnih doživetij, presenečenj in spominov, ki jih – predvsem najmlajši, ne pozabijo nikoli. Zato so tudi za letošnje poletje v Termah Čatež poskrbeli za pestro ponudbo. Nekaj pa je gotovo, da bo tudi letos pravi poletni hit zagotovo atrakcija Termalna formula.

Terme Čatež, predvsem v poletnih mesecih, postajajo priljubljena počitniška destinacija predvsem za mlade družine. Te bodo tudi letos lahko uživale v hotelskih sobah, apartmajih, pustolovskih nastanitvah v Gusarskem zalivu ali v enem od šotorov v Indijanski vasi ali večkrat nagrajenem kampu. Tega je ugledno nemško avtomobilsko združenje ADAC tudi v letu 2013 ocenilo kot najboljši kamp v Sloveniji. Tako že četrto leto ohranjamo tradicijo kakovosti ponudbe čateškega kampa. Priznano belgijsko kamp združenje Touring pa je Kampu Terme Čatež podelilo laskavo priznanje “Touring 2013 recommendation sign” – Touring 2013 znak priporočila.
Naj se pustolovščina prične …

 

Apartmaji lux
Apartmaji lux

 

S prihodom pomladi smo  v Termah Čatež ponovno postavili pravo Indijansko vas s 25 šotori, ki so letos prenovljeni z novimi platni in motivi. Zgodba Indijanske vasi je povezana z naravo, prepletena s starodavnimi legendami oz. zgodovino, ki jo lahko gost tu doživi in občuti. Postavljeni so v petih krogih, vsak s svojo filozofijo, ki predstavlja čvrsto vez med načinom življenja Indijancev in spoštovanjem narave. Vsem, ki želijo doživeti indijansko pustolovščino v pravih indijanskih šotorih, predlagamo počitnice v tipiju (z možnostjo bivanja do 4 osebe) že od 69 €/dan. Izjemno ugodna cena najema šotora za eno noč pa vključuje tudi dva dni kopanja na poletni ali v zimski Termalni rivieri. Preizkusili se boste lahko tudi na lokostrelskem strelišču s tridimenzionalnimi tarčami, profesionalni inštruktorji pa vsakemu začetniku rade volje pokažejo starodavne veščine lokostrelstva.

 

Šotori v indijanski vasi
Šotori v indijanski vasi

 

Indijancem v Termah Čatež so se pridružili tudi gusarji, ki s svojo ladjo že nekaj let plujejo po vodah zimske in poletne Termalne riviere.  Naselili so se v Gusarskem zalivu, naselju 20-tih plavajočih hišk, ki se nahajajo na jezeru in  so s kopnim povezane z lesenim mostom. Hiške so zgrajene iz naravnih materialov in dajejo občutek domačnosti, lesena terasa s čudovitim razgledom na jezero pa ponuja možnost popolne sprostitve in uživanja na prostem. V vsaki hiški je možna namestitev do 5 oseb. V plavajoči hiški goste pričakuje opremljen kuhinjski kotiček z mini hladilnikom, jedilni kot, zakonska postelja z  dodatnim ležiščem ter mansardnim  ležiščem za dve osebi. Za gusarsko pustolovščino (s kopanjem za max 5 oseb) boste odšteli od 94 € / noč.

 

Gusarski zaliv
Gusarski zaliv

 

Gostje so z navdušenjem sprejeli lansko novost v čateškem kampu – kavbojski voz. V kampu so se namreč utaborili kavboji in pripeljali KAVBOJSKI VOZ. V  senci dreves, v neposredni bližini parka za lokostrelstvo, je bivanje v pravi ‘kavbojski kočiji’  nepozabno doživetje za družine z otroci in vse željne ‘kavbojskih’ pustolovščin.

 

Termalna formula in škripanje gum

Seveda pa je eden od glavnih razlogov, zakaj izbrati Terme Čatež za svojo poletno doživetje, njihova poletna Termalna riviera, ki predstavlja pravi vodni raj ne le za najmlajše, ki se šele spoznavajo z vodo, temveč tudi za najstnike in njihove starše. Na voljo je več kot 10.000 kvadratnih metrov termalnih vodnih površin, z mnogimi vodnimi atrakcijami in bazeni. Zlasti v času poletnih počitnic pa številni animatorji poskrbijo za zabavo, nagradne igre in ostala presenečenja. Tudi letos na Termalni rivieri pripravljamo pestro dogajanje. Poleg čateške golažijade (29.6.) bodo tudi letos glasni vzkliki namenjeni bodrenju tekmovalcev na adrenaliskem igralu – »Termalni formuli«, ki je namenjeno vrhunski vodni tekmi in zabavi za vse generacije. Pravo termalno dirkaško vzdušje bo prisotno celotno poletje. Po treh progah se bodo hkrati spustili tekmovalci, bodisi v parih ali posamezno. Vse tri proge s številnimi zavoji so enako dolge, v cilju pa se bo izpisal čas, ki bo določil zmagovalca. Tudi letos se boste lahko preizkusili v dirki za Veliko nagrado 2013.

 

Tobogan
Tobogan

 

Poletnih dogodivščin pa še ni konec: gusarji se bodo spopadli v družinskih gusarskih igrah, drzni in smeli si bodo lahko prisurfali nagrado v tekmovanju v deskanju … Zvečer pa je seveda čas za glasbo, ples in zabavo. Posebno živahno bo na mehiški fešti z Mariachiji, glasbenih večerih Pri kapitanu …

V Termah Čatež bo tudi to poletje v športnem duhu. Od 30. junija do 6. julija in med 7. in 14. julijem bo v Termah Čatež že peto leto zapored potekal odmeven in dobro obiskan Košarkaški tabor Matjaža Smodiša. Športno bo obarvan pa bo tudi že prvi počitniški vikend, ko bo v Čatežu potekal drugi pokalni turnir v rokometu na mivki.

 

Indijanci in gusarji
Indijanci in gusarji

 

Vroče bo tudi na obali

Živahno bo tudi v Aquapark Hotelu Žusterna. Jutro se bo pričelo z jogo, zumbo ali pilatesom. Dan bo poln športnih iger in ob zabavnih ritmih bo še prehitro minil. Večerno dogajanje na terasi bodo popestrili salsa večeri. Trebušna plesalka bo s svojimi boki pritegnila tako moške kot tudi ženske poglede. Čarodej pa bo s svojimi triki navduševal staro in mlado.

Novosti, novosti …

V letu 2013 v družbi Terme Čatež, d.d. načrtujejo nadaljevanje prenove Hotela Terme**** (izvedba III. faze prenove), pripravo terena za postavitev 50 mobilnih hišic, ureditev in priprava novih kampirnih mest, izvedba energetske optimizacije in obnovo Indijanske vasi.

 

hotel terme-mala
Hotel Terme Čatež

Več o dogodkih in poletnih novostih na www.terme-catez.si.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]