fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

II. Navtični vikend na Rogli

Vabimo vas, da se v soboto 18. in nedeljo 19. maja 2013 udeležite II. Navtičnega vikenda na Rogli. Organizatorji edinstvenega navtičnega praznika na 1517 metrih nadmorske višine smo za ljubitelje jadranja, dalmatinske in štajerske kulinarike in glasbe letos pripravili pester program, ki prireditev uvršača med prepoznavnejše jadralsko turistične dogodke v Sloveniji in na Hrvaškem.

Atraktiven dogodek poteka v akomulacijskem jezeru na Rogli, kar obiskovalcem omogoča odlično možnost spremljanja zanimivih jadralskih dvobojev, katerih rezultat je poleg znanja in veščin jadralcev in jadralk zelo odvisen tudi od vetrov, ki imajo v objemu pohorskih gozdov tudi svojevrstna imena: šibak se imenuje Pohornik, močan pa Pohurja. Vabimo vas, da se regat udeležite in v živo spremljate, kako bosta Pohornik in Pohurja krojila usodo jadralk in jadralcev na Rogli.

 Navtični vikend na Rogli organizirajo: Nautic club Rogla, Lions Klub Konjice, Kooperativa Konjice, Turistično društvo Slovenske Konjice in Unitur v sodelovanju s partnerji: Občina Slovenske Konjice, Občina Zreče, Občina Biograd na Moru, LAG Laura, Leo klub Konjice, Adria events agency, 5/Group, Kon-tiki, Marina Portorož, Studio 37, Konjiška atletska šola in Burin yachting.

 Prireditev Navtični vikend na Rogli je nastala, kot plod prijateljstva in sodelovanja med občani, društvi in organizacijami iz Slovenskih Konjic in Biograda na Moru. Usmerjena je v promocijo jadralstva in lokalnih turističnih destinacij Rogla in Biograd na Moru ter nacionalnih  turističnih destinacij Slovenije in Hrvaške.

Osrednja dogodka navtičnega vikenda sta jadralna ragata Nautic club Rogla & Lions Klub Konjice – Rogla 2013 – INVITED, ki bo potekala v soboto 18. maja in jadralna regata Nautic club Rogla – Rogla 2013 OPEN, ki bo potekala v nedeljo 19. maja 2013. Promocijska jadralna regata na Rogli je prvič potekala maja 2012, regati Rogla 2013 INVITED in OPENA, pa v letu 2013 potekajo tudi v skladu z mednarodnimi pravili in sta tudi uradno prijavljeni pri Jadralski zvezi Slovenije. V kolikor bosta izvedeni se bosta postali po sedaj znanih podatkih najvišje organizirani jedralni regati na svetu. Organizatorji bodo dogodek prijavili tudi v Guinessovo knjigo rekordov z željo, da v njo uvrstijo tudi  kategorijo jadralne regate organizirane na najvišji nadmorski višini.

 Prireditev ima tudi humanitaren namen, saj bo  v njenem sklopu v soboto ob 15. uri na Tekaškem centru Petre Majdič potekal vseslovenski humanitarni tek v organizaciji slovenskih Lions klubov z geslom: »Tečem, da pomagam«, na katerega organizatorji vabimo rekreativne tekače, pohodnike in ljudi dobre volje vseh starosti. Izkupiček od zbranih humanitarnih prispevkov bo namenjen sofinanciranju delovanja Zveze prijateljev mladine in Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, ki se bo na ROgli tudi predstavili njihove aktivnosti.

 Organizatorji  Jadranskih iger iz Hrvaške in SLovenije v sodelovanju s predstavniki mesta Biograda na Moru, ki bo tudi letos gostilo mednarodno finale Jadranskih iger 2013, bodo v sklopu Navtičnega vikenda premierno predstavili kako bodo igre potekale v letu 2013.  Obiskovalci bodo lahko v soboto 18. maja popoldan med sabo tudi demonstracijsko zaigrali najpopularnejše izmed Jadranskih iger in s tem sodelovali pri postavljanju svetovnega višinskega rekorda v igranju Jadranskih iger, ki so do sedaj potekale na enotni nadmorski višini 0m na obalah jadrnaskega morja v skupaj preko  40 gostiteljskih mestih.

 

slide navtic

 

V prireditvenem šotoru na Planji bo za pravo dlamatinsko vzdušje poskrbela dalmatinska klapa iz Biograda na Moru, ki se ji bo v soboto pridružil tudi štajerski narodno zabavni ansambel Alkimisti. V sklopu Navtičnega vikenda na Rogli se bodo predstavilitudi številni jadralni klubi iz Slovenije in Hrvaške ter seveda prijateljski turistični destinaciji Biograd na Moru in Rogla.

 Na Rogli bo v soboto potekala tudi tržnica, na kateri se bodo predstavili lokalni pridelovalci hrane in socialna podjetja, katerih izdelke bodo udeleženci lahko tudi kupili. Vrhunec sobotnega večera bo Dalmatinska večer, ki bo potekal v hotelu Planja na Rogli. Za udeležence večera bodo kuhali najboljši kuharji iz Biograda na Moru, v sodelovanju s kuharji iz Hotela Planja in skupaj pripravili izbrane dalmatinskime kulinarične specialitete, postregli z vrhunskimi vini iz zadruge MasVin iz Biograda na Moru, atere direktor Rade Bobanović bo udeležencem v sklopu večerje predstavil tudi njihovo vrhunsko olivno olje. Kot se za dalmatinski večer spodobi bo potekal ob glasbeni spremljavi dalmatinske klape iz Biograda na Moru, ki jo je na Roglo povabil častni pokrovitelj Dalmatinskega večera župan Biograda na Moru Ivan Knez.

 Program Navtičnega vikenda na Rogli

Sobota 18.05.2013

9.00 – 10.30 Prosti trening – zgornje akumulacijsko jezero na Planji

10.30 –  11.00 Uradni začetek prireditve: pozdravni govori – prireditveni šotor na Planji

11.00 – 17.00 Regata NAUTIC CLUB ROGLA & LIONS KLUB KONJICE – Rogla 2013 – INVITED

11.00 – 18.00 Glasbeni program: klapa iz Biograda na Moru in ansambel Alkimisti prireditveni šotor na Planji:

11.00 – 18.00 Tržnica lokalnih pridelovalcev hrane in socialnih podjetij – prireditveni šotor na Planji

11.00 – 18.00 Navtični sejem v Hotelu Planja

13.00 – 18.00 Predregatni piknik za udeležence Konjičanke in Lions rallya – prireditveni šotor na Planji

14.00 – 15.00 Predstavitev Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke – prireditveni šotor

15.00 – 16.30 Humanitarni tek TEČEM, DA POMAGAM, nogometni stadion na Planji

16.30 – 18.00 Napoved Jadranskih iger 2013 – prireditveni šotor in akomulacijsko jezero na Planji

18.00 – 19.00 Podelitev priznanj najboljšim v Regati Rogla 2013 INVITED in žrebanje bark za regati 11. Konjičanka in VII. Lions rally

20.00 – 24.00 Dalmatinska večerja z nastopom Dalmatinske klape iz Biograda na Moru v Hotelu Planja na Rogli

 

Nedelja 19.05.2013:

9.00 – 10.00 Prosti trening – zgornje akumulacijsko jezero na Planji

10.00 – 17.00 Regata NAUTIC CLUB ROGLA – Rogla 2013 – OPEN

14.00 – 17.00 Glasbeni program v prireditvenem šotoru: Dalmatinska klapa iz Biograda na Moru

11.00 – 17.00 Navtični sejem v Hotelu Planja

17.00 – 18.00 Podelitev priznanj najboljšim v regati Rogla 2013 OPEN.

* Pridružujemo si pravice do spremembe programa

Vljudno vabljeni!

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]