fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Naturhouse – Kako do idealne telesne teže

S pomočjo metode Naturhouse bo bitka z nepravilnim načinom prehranjevanja lažja in dolgoročno uspešnejša. Prehranski načrti so uravnoteženi, individualno zasnovani ter ne zamenjujejo obrokov z nadomestki. Vsak, ki je kdaj poskušal izgubiti odvečne kilograme ve, da bližnjice žal ne obstajajo.  Potrebna sta volja in disciplina, s katero spremenimo življenjski slog in slabe prehranjevalne navade nadomestimo z bolj zdravimi.

 

Naturhouse Maribor, Slovenska cesta 3
Naturhouse Maribor, Slovenska cesta 3

Zdrava prehrana

Najprej poskrbimo za zdravo prehrano. Vse razvade, ki niso v prid zdravju, opustimo. Postanimo privrženci zdrave in uravnotežene prehrane. Odločimo se za zdrav izbor živil, ki naj obsega veliko sveže zelenjave, sadje, žita, izdelke iz žit, kakovostne beljakovine in kakovostne maščobe. Izključuje pa naj enostavne sladkorje, belo moko in izdelke iz nje, industrijsko predelano hrano ter slabe maščobe.

Zelenjava naj postane naša zaveznica, saj nam da veliko vitaminov, antioksidantov, mineralov, balastnih snovi, nekaj pustih beljakovin in malo maščob. Skratka – občutek sitosti za malo kalorij. To s pridom izkoristimo, kadar želimo izgubiti kakšen odvečen kilogram.

Tudi s sadjem v telo vnesemo veliko mineralov, vitaminov, antioksidantov in vlaknin. Vse to so zaščitne snovi, ki varujejo zdravje tako, da lovijo proste radikale, ki nastajajo v organizmu in bi lahko poškodovali naše celice. Sadje je v primerjavi z zelenjavo bolj sladko, ker vsebuje več sladkorjev. To pa pomeni tudi več kalorij. Če ste med tistimi, ki želijo izgubiti kakšen kilogramček, dajte prednost zelenjavi, sadje pa omejite na dva kosa dnevno, med obroki.

Žita, žitni izdelki, riž in krompir vsebujejo veliko škroba, ki pomeni vir energije. Kadar izbiramo med temi živili, posegajmo po polnozrnatih žitih in izdelkih iz njih, saj so bogatejša z vitamini, minerali in vlakninami.

Kakovostne beljakovine so pomemben vir aminokislin. Te so gradniki celic, celice pa so osnovna enota tkiv in organov. V grobem to pomeni, da brez beljakovin ni lepe kože, močnega imunskega sistema, mišic … Kakovostne beljakovine najdemo v mesu, ribah, jajcih, mleku in mlečnih izdelkih, soji, žitaricah in stročnicah. Treba pa je paziti pri izboru mesa; to naj bo pusto.

Premalo ali preveč maščob v prehrani se slej ko prej pokaže na zdravju. Treba je ločiti med maščobami, ki ohranjajo zdravje in so zanj tudi nujno potrebne, in tistimi, ki v presežkih zdravje uničujejo. Kakovostne maščobe so v nerafiniranih, hladno stiskanih oljih, sadežih kot so olive in avokado, v oreških, ribah, ribjem olju … Izogibati pa se je treba polnomastnemu mleku in mlečnim izdelkom, mastnim kosom mesa in mesnim izdelkom, rafiniranim oljem ter industrijsko predelani hrani, saj vsebuje veliko skritih nasičenih maščobnih kislin.

Prehranski dodatki

Pomagajmo telesu do lepšega videza s prehranskimi dodatki, saj so lahko v veliko pomoč. Nezdrava prehrana in premalo gibanja telo zakisata. V njem se je nakopičila velika količina odpadnih snovi. To povzroča slabo počutje in zadrževanje tekočine v telesu. Prehranski dodatki naj bodo naravni, ker bo telo sestavine prepoznalo in jih izkoristilo le toliko kot jih tisti hip potrebuje.

Naravni prehranski dodatki, ki pospešujejo določene procese v telesu.
Naravni prehranski dodatki, ki pospešujejo določene procese v telesu.

Prehranski dodatek z izvlečkom črne redkve in artičoke bo prispeval k hitrejšemu in učinkovitejšemu razstrupljanju, ki je v spomladanskem obdobju še kako potrebno. Izvelček preslice, breze in regrata bo pomagal iz telesa izločiti odvečno vodo, ki se zadržuje v medceličnih prostorih, in tudi v njej nakopičene toksine. Rdeče grozdje, borovnica, limona, grenka pomaranča in črni ribez okrepijo stene žil, ki nato lahko spet opravljajo svojo funkcijo s polno močjo. Občutka težkih nog ne bo več. Tek po naravi bo postal užitek. Za hitrejše pridobivanje in tudi ohranjanje mišične mase nam bodo v pomoč prehranski dodatki, ki vsebujejo CLA (konjugirano linolno kislino), hidroksi citronsko kislino (HCA) in L-karnitin.

Pijte vode

Nujno moramo popiti dovolj vode. Za nemoteno delovanje jo potrebuje čisto vsaka celica v telesu. Poleg tega nam dovolj vode zagotavlja boljšo prebavo, toksini pa se lažje izločajo iz telesa. Tudi koža bo lepša in bolj napeta.

Celulit

Težave kot so celulit in maščobne obloge na nogah, zadnjici in trebuhu, zmanjšamo z uporabo gela, ki vsebuje izvlečke alg in bršljana. Alge s svojimi aktivnimi sestavinami pospešujejo celični metabolizem, in ko jih nanesemo na kožo ter jo ta vpije, lahko odpravijo veliko težav. Saponini bršljana zavirajo zbiranje vode v tkivih in delujejo protibakterijsko. V sodelovanju z algami učinkovito odpravljajo celulit in maščobne obloge.

Gibanje

Z gibanjem oblikujmo telo in poskrbimo za več mišične mase. Če nismo vešči aktivnosti, začnimo počasi in jo postopno stopnjujmo. Tako bo telesna aktivnost postala užitek, ki prinese sprostitev in zadovoljstvo ter hkrati učvrsti telo.

Naturhouse

Če potrebujete dodatno pomoč strokovnjakov  za prehrano je metoda Naturhouse tu za vas . Z njimi boste dosegli želene cilje na zdrav in zanesljiv način. S pomočjo metode Naturhouse bo bitka z nepravilnim načinom prehranjevanja lažja in zagotovo dolgoročno uspešnejša. To potrjujejo tudi 4 milijone zadovoljnih strank v 31 državah sveta. Ne prezrite pa tudi naša, slovenska pričevanja . Rezervirajte svoj termin v Centru Naturhouse še danes.

 

Prehransko osebno svetovanje univerzitetno izboraženih strokovnjakov.
Prehransko osebno svetovanje univerzitetno izboraženih strokovnjakov.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]