fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Koziol za lepši svet

Koziol – trajnostna blagovna znamka

Zakaj? Delamo boljši in lepši svet

Kako? Dober dizajn s čisto vestjo

Kaj? Čudoviti izdelki za srečno življenje

Izdelki navdušujejo z modernim dizajnom in v prihodnost zazrto vizijo odgovorne proizvodnje, celostnega razmišljana, etičnih načel in naravne estetike.

Koziol proizvaja izključno na sedežu podjetja v Erbachu/Odenwaldu v Nemčiji od leta 1927; Vse je lastna proizvodnja: dizajn, razvoj, konstrukcija, izdelava kalupov, proizvodnja, pošiljanje in administracija so locirane vse pod eno streho, na enem mestu.

Od leta 2021 je podjetje Koziol 100% CO2 nevtralno. 70 % te nevtralnosti doseže podjetje z zmanjšanjem emisij CO2 z notranjimi ukrepi. 30% je nadomestijo z inteligentnim pogozdovanjem obstoječega gozda na otoku Rügen z novimi, podnebno odpornimi drevesnimi vrstami in vzdrževanjem obstoječe populacije.

Koziol se ponaša z različnimi certifikati. Vsako leto podjetje Koziol revidira nemški Inštitut za trajnost in ekonomijo. Tako imajo od leta 2021 certifikat ZAGOTOVLJENA TRAJNOSTNOST, kar pomeni, da je njihov proizvodni proces podnebno nevtralen.

Izdelki, ki jih bomo predstavljali na dogodku Kupujem odgovorno so narejeni iz inovativnega novega materiala in sicer gre za biokrožni material, ki je kombinacija termoplastike in lesnih vlaken. T.i. bio cirkularna termoplastika je pridobljena iz odsluženega jedilnega sončničnega olja in olja oljne ogrščice. Gre za uporabljena olja iz industrije in gastronomije. Olja se zbirajo in predelajo v posebnem procesu recikliranja. Za pridobivanje tega materiala niso potrebni dodatni “novi” viri. Dodana lesna vlakna se pridobivajo iz ostankov dreves oz. podrtih dreves pri vzdrževanju gozdov in proizvodnji papirja. Ves les prihaja iz Evrope in ima FSC® certifikat. Material je BPA free, ne vsebuje melamina ali bambusa. Material je 100% bio razgradljiv. Kako nastane iz olja ponovno trdna snov? Gre za poseben proces vpihovanja, kombinirano odsluženih jedilnih olj in lesnih vlaken in nastane ta nov material, ki združuje dve pomembni lasnosti, trdnost lesa in hkrati prožnost in lahkost termoplastičnih materialov.

Podjetje ponuja sledeče izdelke: izdelki za kuhinjo (posode za shranjevanje), izdelki za shranjevanje hrane in pijače, nezlomljivo steklo, kuhinjski pribor.

Izjemno zanimivi so izdelki za shranjevanje hrane in posoda za otroke z priljubljenimi otroškimi dizajni. Npr. Peppa the Pig – Pujsa pepa.

Te otroške izdelke bomo predstavili na prireditvi Kupujem odgovorno 22.11.2022 v nakupovalnem središču Europark. Naša stojnica bo pred trgovino New Yorker od 8. do 21. ure!

https://kupujemodgovorno.si/kupujem-odgovorno-v-europarku-22-11-2022/https://kupujemodgovorno.si/kupujem-odgovorno-v-europarku-22-11-2022/

vitaFIT

Dodaj komentar

Prijava na novice

[recaptcha]