fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Klinično dokazano delovanje Radenske Classic

Najnovejša klinična analiza, ki jo je izvedla raziskovalna enota Radenska v sodelovanju s strokovnjaki Medicinske fakultete v Mariboru, je proučevala vpliv naravne mineralne vode Radenske Classic na človekov organizem in dokazala, da redno uživanje Radenske Classic blagodejno vpliva na naš organizem in zdravje: pripomore k  vitkemu telesu, spodbuja rast mišične mase in povečuje maso mineralov v našem telesu ter pripomore k splošnemu izboljšanju počutja.

vir: www.shutterstock.com
vir: www.shutterstock.com

V raziskavi je sodelovalo je 44 prostovoljcev, športnikov in tudi manj aktivnih posameznikov. Preiskovanci so bili razdeljeni v dve skupini: polovica preiskovancev je vsakodnevno uživala 1,5 litra Radenske Classic, ostalih 50 % pa je vsakodnevno uživalo 1,5 litra placeba. V obeh skupinah so bili preiskovanci enakomerno razporejeni glede na strukturo spola ter njihovo športno aktivnost oziroma neaktivnost. Placebo voda je vsebovala mineralne snovi v količinah, ki so primerljive z njihovo vsebnostjo v vodovodni vodi, vsebnost ogljikovega dioksida pa je bila enaka kot v naravni mineralni vodi Radenska Classic. Rezultati klinične študije so pokazali na bistvene razlike v primerjavi s placebom, in sicer, da uživanje 1,5 litra Radenske Classic na dan dokazano zmanjšuje telesno težo (v treh mesecih se telesna teža v povprečju zmanjša za 2 kg), zmanjšuje indeks telesne mase in maso maščob v telesu, spodbuja rast mišične mase ter povečuje maso mineralov v telesu.

vir: www.shutterstock.com
vir: www.shutterstock.com

Ob naštetih dejstvih predstavlja Radenska Classic tudi koristno prehransko dopolnilo visoko aktivnemu delu prebivalstva, kot dostopen vir mineralnih snovi, ki pomembno spodbuja delovanje in rast mišičevja. Hkrati lahko z rednim, vsakodnevnim uživanjem te pijače pridobijo starejši ljudje, zaznamovani z upadanjem mišične mase in slabšo absorbcijo mineralnih snovi.

vir: www.shutterstock.com
vir: www.shutterstock.com

Podjetje Radenska z aktivno predstavitvijo izsledkov opravljene klinične študije informira javnost o koristnih učinkih uživanja Radenske Classic, dviguje zavest o skrbi za lastno zdravje in počutje ter spodbuja vse generacije, da redno uživajo to naravno mineralno vodo. S svojimi proizvodi Radenska sodeluje na večjih športnih dogodkih (maratoni, teki, pohodi) ter v večjih fitnes in wellness centrih po Sloveniji.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]