fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Kako doseči idealno telesno težo?

Gregor Sankovič je zaradi slabega počutja in želje po spremembi začel razmišljati, da je potrebno nekaj ukreniti glede prehranjevanja. Naredil je prvi korak in pogumno vstopil v poslovalnico Naturhouse v Mariboru, na Slovenski ulici 3. Spremembe v njegovem jedilniku so bile zanj precej velike, saj skoraj nikoli ni jedel ne sadja ne zelenjave. V svoj vsakdan je po posvetu z diplomirano svetovalko za prehrano Kajo Trlep vključil tudi telesno aktivnost. Kljub občasnim  prekrškom so njegovi rezultati več kot odlični, on pa zelo zadovoljen, tako kot mnoge naše stranke iz vseh slovenskih poslovalnic Naturhouse.

 

Gregor potem

 

1.     Koliko časa ste nosili bivšo konfekcijsko številko?
Uf,… dolgooo.

2.     Kako ste se počutil?
Zdaj vem še toliko bolj, da sem se počutil mnogo slabše in to predvsem zaradi slabe prehrane ali bolje rečeno, nikakršne. Težje sem se tudi učil saj je po obilnem obroku telo porabljajo energijo za metabolizem.

3.     Kakšno pa je počutje danes?
Veliko boljše. Ne zgolj zaradi videza, ampak tudi zaradi zdrave prehrane. Nikoli se ne prenajem in nikoli nisem lačen. Nimam občutka, da bi mi hrana “odvzemala energijo”, kar se mi je pogosto dogajalo prej. Imam torej več energije, počutim se manj lenobno.

4.     Kdaj ste se odločili za spremembo?
Ni šlo za kakšen točno določen trenutek, ko bi se za to odločil. Že nekaj časa sem vedel, da moram spremeniti svoje navade, vendar sem to želel narediti s pomočjo strokovnjaka. Ravno v tem času pa se je v Mariboru odprl Naturhouse.

5.     Kaj vas je prepričalo, da ste obiskali Naturhouse?
Preden sem pričel obiskovati Naturhouse, sem se o njem pozanimal na tujih forumih (v tujini je namreč Naturhouse že dolgo uveljavljen). Prepričale so me pozitivne izkušnje drugih uporabnikov, ki so jih opisovali na teh forumih.

6. Kaj ste spremenili pri obrokih?
Pri obrokih sem spremenil praktično vse. Prej sem jedel dvakrat na dan in to veliko, danes jem približno petkrat na dan, vendar so obroki manjši. Pogosto so sestavljeni iz sadja, česar si prej skoraj nikoli nisem privoščil.

7. Kaj pa aktivnost, ste poskrbeli za višji utrip srca?
Da, sam sem telovadil s pomočjo Xbox Kinecta, tako da sem telovadbo v bistvu dojemal kot igro. Telovadim torej večkrat tedensko, prej nisem nikoli.

8.     Kaj pravijo vaši bližnji? 
So tudi opazili spremembe. Se pa še vedno nisem navadil na vse komplimente, ki jih dobim od prijateljev in znancev, ki me že nekaj časa niso videli.

9.     Ste dosegli svoja pričakovanja?
Da in v marsikaterem smislu tudi presegel.

10.  Kaj ste se naučili z metodo Naturhouse?
Predvsem pravilno se prehranjevati. In to, da je shujšati lažje kot se zdi (vsaj meni je bilo) in,  da sem očitno bolj discipliniran kot sem si mislil, da sem.

11.  Ste si lahko privoščili priboljške?
Priboljškov si že pred dieto nisem privoščil, si pa občasno rad privoščim kakšno pivo. Zaradi diete se ničemur nisem povsem odpovedal.

12.  Kakšno vlogo so odigrali vaši prijatelji?
Najprej jih je bila večina skeptičnih, ko so opazili prve rezultate pa so me pohvalili, kar sem dojemal kot spodbudo in znak, da sem na pravi poti.

13. Ste že šli po nakupih nove garderobe? 
Ne, sem pa zategnil pas. 🙂

14.  Kakšna je vaša skrivnost, da še vedno vzdržujete Naturhousovo zdravo telesno težo? 
V vsem tem času sem se tako navadil na “nov” jedilnik, da mi več ni težko mu slediti (v bistvu mi nikoli ni bilo ravno težko, vendar danes npr. že po občutku vem, kdaj je nastopil čas za obrok, ne da bi gledal na uro), tudi redna telovadba mi je prišla v navado. Poleg tega še vedno ohranjam stike s svetovalko Kajo v Centru Naturhouse, Maribor.

15.  Kaj najbolj cenite pri metodi Naturhouse?
Tedenska posvetovanja s strokovnjakom.

16.  Ste že v preteklosti poskušali slediti kakšni dieti? 
Ne. Sem se pa skušal preko interneta pozanimati o raznih dietah in ugotovil, da jih je več kot je na svetu debelih ljudi.

17. Kaj svetujete ljudem, ki se še vedno borijo z neprimerno telesno težo? 
Naj si poiščejo pomoč strokovnjaka, saj je tako vse veliko lažje. Če me kdo vpraša (in velikokrat me vprašajo) kako mi je uspelo, vedno povem, da s pomočjo Naturhousa.

18.  Dosegli ste svojemu telesu primerno težo? Še vedno hodite v Naturhouse? 
Še vedno obiskujem Naturhouse, približno enkrat na dva ali tri tedne, saj želim to težo obdržati, kar bom lažje dosegel, če bom še naprej ostal v stiku s Kajo. Obiski so zame torej nekakšen “garant”, da bo tako tudi ostalo.

 

 

Gregor prej

 

Se tudi vi ne počutite dobro v svoji koži, želite doseči in obdržati idealno telesno težo, želite odpraviti slabe prehranske navade, potrebujete motivacijo? Če je odgovor pritrdilen, ne čakajte, pokličite Naturhouse Maribor. Prepustite se v roke svetovalcem, ki vzpodbujajo uravnoteženo prehranjevanje in so strokovno in univerzitetno izobraženi. Na tedenskih posvetovanjih boste deležni brezplačnih prehranskih nasvetov, jedilnikov, receptov in pregledov telesne sestave. V jedilnike pa vam bodo vključili naravne prehranske dodatke, ki pospešujejo določene precese v vašem telesu.

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]