fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

INTERVJU Z EVO ŠKRINJAR, vodjo avtomobilskega zavarovanja v GRAWE zavarovalnici d.d.

(oglasno sporočilo) INTERVJU Z EVO ŠKRINJAR, vodjo avtomobilskega zavarovanja v GRAWE zavarovalnici d.d.

grawwe

Ponudba avtomobilskih zavarovanj na trgu je zelo široka. Ogromno je raznih podatkov in ljudje se kar težko znajdejo. Ste strokovnjakinja za avtomobilska zavarovanja. Ali lahko svetujete uporabnikom, katere osnovne informacije potrebujejo, da se lahko odločijo, katero zavarovanje je optimalno?

Na slovenskem trgu je 8 ponudnikov avtomobilskih zavarovanj, ki poleg obveznega ponujajo tudi kasko zavarovanje, tako da je konkurenca res zelo velika. Večkrat se zgodi, da se enaka zavarovanja »zapakirajo« v različna imena ali kombinacije in na koncu potrošnik več ne ve, kaj je kaj. Pogosto je zanj pomembna nizka cena, tako pa se hitro zgodi, da je podzavarovan ali celo nezavarovan, kar pomeni, da v primeru škode ne dobi odškodnine, ki jo je pričakoval.

V zavarovalnici GRAWE stavimo na odprto komunikacijo, tako kupcu želimo natančno povedati kaj in kako že na samem začetku. Zelo pomembno je, da stranka ob sklenitvi zavarovanja natančno ve, kakšno bo izplačilo ob škodi oziroma če sploh bo. Na podlagi tega se lahko odloči, kakšen obseg kritja želi, ali bo v primeru škode želel imeti soprispevek (franšizo) in koliko bo znašal ta prispevek, kako se bo reševala škoda, torej kdaj in kako bo opravljena cenitev in ali lahko sam izbira serviserja. Seveda je obseg kritij odvisen od tega, kakšni vozniki smo, kje se vozimo in tudi kakšen avto vozimo. V zavarovalnici GRAWE s svojimi strankami gradimo dobre odnose na dolgi rok, pripravljamo novosti in ažurno rešujemo škode.

Eva Škrinjar

GRAWE ponuja posebno avtomobilsko zavarovanje. Kakšne so vaše prednosti pred konkurenco?

V GRAWE zavarovalnici smo pripravili kasko zavarovanje s fiksno franšizo pod blagovno znamko GRAWE KASKO ELITE. To zavarovanje je na slovenskem trgu nekaj povsem novega in posebnega, saj zavarovancu nudi popolno kritje v primeru škode – t.i. »all in one« princip. Na ta način stranka nima nobene dileme kaj je krito in kaj ni. Naslednja zelo velika prednost našega novega produkta GRAWE KASKO ELITE je, da škoda pri kasko zavarovanju ne vpliva na bonus v naslednjem zavarovalnem obdobju, kar je nekaj edinstvenega in uporabnikom zavarovanja ponuja veliko prednost. Slednje je zlasti pomembno za hitro in učinkovito reševanje škod, in to brez vprašljivosti glede samega temelja.

Lahko navedete morda nekaj konkretnih primerov zavarovanja avtomobilov. Kakšne ugodnosti lahko ponudite?

GRAWE zavarovalnica edina na trgu ponuja 0 (ničli) premijski razred in s tem daje 60-odstotni bonus. Z upoštevanjem slednjega bo za vozilo Renault Twingo kasko zavarovanje stalo 96 EUR. Za VW golf pod istimi pogoji bo kasko zavarovanje stalo 160 EUR. Za BMW 5 pa bo zavarovanje stalo 370 EUR.

Posebnost je tudi družinski bonus. Koliko lahko družina s tem prihrani oz. kakšne druge ugodnosti še ima?

Pripravili smo ugodnost družinski bonus, ki nagrajuje zvestobo, lojalnost in pripadnost. Družinam s tem omogočamo, da svoje drugo oziroma vsako naslednje vozilo zavarujejo pri GRAWE pod bistveno ugodnejšimi pogoji. Tipičen primer bi bil, da sin ali hči naredi vozniški izpit in dobi svoj avto, ki se ga zavaruje pri GRAWE s posebnimi dodatnimi ugodnostmi.

Za mlade voznike ponujate le 10% doplačilo, kakšni so pogoji za to?

Poleg družinskega bonusa smo uvedli tudi posebne ugodnosti za mlade voznike. Omejitev za pridobitev te ugodnosti ni, in je namenjena vsem mladim voznikom. Ob samo 10 doplačilu za mladega voznika, bo lahko vsak mladi voznik, ki bo pri nas sklenil avtomobilsko zavarovanje, brezskrbno vozil tudi druga vozila, ki so zavarovana pri nas (od očeta, mame, dedka, babice ali pa tudi celo od prijateljice, prijatelja).

Kako se pri vas rešujejo škodni primeri?

V GRAWE zavarovalnici smo prepričani, da je postopek in hitrost reševanja škodnega primera v očeh kupca najpomembnejši pokazatelj »dobre« zavarovalnice. Škode rešujemo ažurno. Po škodnem primeru naj stranka čim prej pokliče na zavarovalnico. Za tem izvedemo ogled vozila in cenitev. Pomembna prednost GRAWE zavarovalnice je, da ogled vozila opravimo povsem v skladu z željo stranke, torej na domu ali pri serviserju… Poškodovanega vozila, ki velikokrat ni povsem primerno za promet, torej ni potrebno voziti na ogled na zavarovalnico.

Kontakt

080 22 40

grawe@grawe.si

www.grawe.si

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]