fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

FLORA, POROKA, ALTERMED in čebelarska dneva ApiSlovenija

Sejemsko sezono v Celju odpirajo sejmi FLORA, POROKA, ALTERMED in čebelarska dneva ApiSlovenija – Trije dnevi za ugodne nakupe, koristne nasvete, praktične prikaze in nagrade

Celjsko sejmišče bo med 15. in 17. marcem 2013 spomladansko obarvano. Več kot 400 razstavljavcev iz 12 držav bo v treh sejemskih dneh predstavilo bogato ponudbo, novosti in ugodnosti s področja vrtnarstva, cvetličarstva in urejanja okolja na sejmu FLORA. Sejem POROKA prinaša vse potrebno za poročno slavje, sejem ALTERMED pa vse kar je dobro za naše zdravje. Letos bo posebna pozornost namenjena samooskrbi in pomenu izvora hrane, ki jo užijemo. Trem sejmom, ki nas letos vabijo ven, v pomlad, se bo čez vikend pridružilo tradicionalno srečanje čebelarjev ApiSlovenija.

 

Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje

 

S spomladanskim sejemskim trojčkom ter tradicionalnim srečanjem čebelarjev v Celju, ki bo letos še posebej slovesno, saj Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) pripravlja posebno slovesnost ob 140. obletnici organiziranega čebelarstva v Sloveniji, se po besedah izvršne direktorice družbe Celjski sejem d.d. Brede Obrez Preskar začenja letošnja sejemska sezona v Celju. »Naši sejmi Flora, Poroka, Altermed in ApiSlovenija letos vabijo ven, v pomlad. Ta pa vedno prinaša pozitivno energijo novega začetka in novih priložnosti. Takšni so tudi naši prvi letošnji sejmi, ki svojih obiskovalcev zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.«

Tridnevno dogajanje obeta pisane razstave tekmovalnih izdelkov mladih aranžerjev, cvetličarjev in vrtnarjev, vzorčne nasade, koristne nasvete in praktične prikaze strokovnjakov (svojo prvo lončnico si bodo lahko zasadili tudi najmlajši obiskovalci sejmišča), ter nagrade in posebne sejemske popuste za vse, ki aktivno skrbijo za svoje zdravje, se nameravajo poročiti, ali pa se pripravljajo na sezono sejanja in sajenja na zelenjavnem, sadnem ter cvetličnem vrtu, pa tudi v koritih in loncih na okenskim policah ter balkonih. Novosti v svoji ponudbi bo predstavilo kar 409 razstavljavcev iz 12 držav.

Bogat razstavni program bodo dopolnjevala strokovna predavanja in razstave – Veliko pozornosti samooskrbi in izvoru hrane

Pomemben del sejemske ponudbe pa bodo znova tudi svetovanja, ki bodo potekala tako neposredno na razstavnih prostorih razstavljavcev, kot tudi na prireditvenih odrih in v predavalnicah Celjskega sejma. Obiskovalci bodo lahko pridobili koristne informacije o gojenju sadnega drevja, negi in vzgoji vrtnih rastlin, o novih trendih urejanja vrtov in zelene okolice domov. Na sejmu Flora bodo lahko občudovali vrhunske kreacije slovenskih cvetličarjev in vrtnarjev, tudi mladih, ki se bodo pomerili na tradicionalnem državnem tekmovanju. Tekmovanja Celjski sejem pripravlja z dolgoletnim partnerjem Sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev OZS, ki bo tudi letos pripravila skupinsko predstavitev svojih članov. »V osredju naša predstavitve bo dobro počutje in prijetno bivanje,« je na novinarski konferenci razložil predsednik sekcije Simon Ogrizek.

 

Biotehniška šola Maribor

 

Tako v okviru dogajanja na Flori kot tudi sejmu Altermed bo veliko pozornosti posvečene domači pridelavi hrane. Pomena izvora tega, kar damo na krožnik, se običajno zavemo šele, ko se soočamo z aferami, kot je bila zadnja s konjskim mesom. Samooskrbi bo zato letos posvečeno še več pozornosti. Prav na otvoritveni dan, v petek, 15. marca, bo tako na celjskem sejmišču nevladna in neprofitna organizacija Eko Civilna iniciativa Slovenije (Ekoci) predstavila letošnje aktivnosti projekta Štafeta semen. Lani je v štafeti sodelovalo več tisoč ljudi, ki so sadili izmenjavali in ohranjali domače, tradicionalne in avtohtone vrste semen. Vsi  tisti, ki so se odločili  za aktiven pristop, da v prihodnosti ne bomo lačni.

»V Celjskem sejmu obiskovalce vabimo, da si pred obiskom natančen program dnevnega dogajanja na sejmišču ogledajo na naši spletni strani www.ce-sejem.si. Sejme Flora, Poroka in Altermed je sicer mogoče obiskati med 9. in 18. uro,« je na današnji novinarski konferenci še razložila Breda Obrez Preskar. Odrasli bodo za vstopnico odšteli 6,00 EUR, otroci, dijaki, študenti in upokojenci pa 5,00 EUR. Z dnevno vstopnico se je mogoče brezplačno udeležiti vseh predavanj in predstavitev, ki bodo ta dan potekala na sejmišču, razen za srečanje z Bracom v soboto in nedeljo, kjer je vstopnina 5,00 EUR. Del sredstev zbranih z vstopnino (1.000,00 EUR) organizator srečanj Društvo Izvir namenja za nakup pianina Yamaha za Waldorfsko šolo Celje.

 

 

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]