fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

eKolesa predstavljajo nov prodajni trend

Očesom skoraj nevidni, ušesom skoraj neslišni, pa vendarle se jih da občutiti: Električna kolesa, t.i. ”pedeleci – izg. pedeleki” pomagajo kolesarjem pri poganjaju kolesa z dodatnim elektromotorjem. Bodisi vkreber ali proti vetru, majhen motorček doprinese do 200 procentov lastne moči. Koristi pa se ne nadejajo samo ”hribolazci”, ampak vsi, ki pričakujejo večjo mobilnost ali imajo veselje pri vožnji s kolesom – morebiti pa želijo kolesarjenje doživeti na nov, drugačen način. eKolo namreč ni samo navadno kolo z dodatnim elektromotorjem; dodatna pomoč se vključi le, v kolikor uporabnik kolesa sam poganja pedale. Ko ta začne poganjati, motorček pomaga zraven. Stopnja pomoči (doprinosa)  majhnega elektromotorja z močjo ca. 250 W je nastavljiva na večih nivojih. Sočasno z vožnjo pa skrbi sleherni uporabnik eKolesa tudi za svoje zdravje – kolesar je tako vselej na svežem zraku in postori nekaj za srce in krvni obtok.Kolesa Fura imajo kakovostne Shimano menjalnike, ki omogočajo ležerno vožnjo tudi brez baterije
Kolesa Fura imajo kakovostne Shimano menjalnike, ki omogočajo ležerno vožnjo tudi brez baterijeKomaj katero prevozno sredstvo poskrbi v mestu za tolikšno mobilnost: celo večji nakupi v trgovini se lahko sedaj nameščeni na prtljažnik ali v prikolici enostavno prepeljejo domov. Tudi pot v službo, ki se je prej zdela težavna, postane z uporabo eKolesa enostavna in sproščujoča – še prepotimo se ne več. Električno kolo pa olajša mobilnost tudi pri naših najmlajših, ki bodisi sedijo v prikolici, v otroškem sedežu ali ”klopci” nameščeni na posebno zato narejenem kolesu: motorček vselej pomaga poganjati kolo in spravi celotno družino naprej.Elektronika skrbi za nadzorovano vožnjo, prav tako pa si lahko naravnate hitrost po vaši meri.
Elektronika skrbi za nadzorovano vožnjo, prav tako pa si lahko naravnate hitrost po vaši meri.eKolesa delujejo po principu enako. Z enim polnjenjem lahko premagate razdaljo med 20 in 80 km, odvisno od baterije, stopnje pomoči in razgibanosti terena. Ko se baterija izprazni jo je potrebno s polnilcem na navadni vtičnici spet napolniti. Polnjenje lahko traja tudi do 5 ur. Cena električnih koles na slovenskem trgu se giblje med 500 in 3000€, spet odvisno od kvalitete in moči baterije, sestave okvirja, menjalnika in ostalih lastnosti.Veriga je sicer zaščitena z ličnim plastičnim okvirjem, ki ščiti in varuje hkrati.
Veriga je sicer zaščitena z ličnim plastičnim okvirjem, ki ščiti in varuje hkrati.eKolesa FURA

Na stari celini se največ eKoles proda v Nemčiji in na Nizozemskem. Prodaja v teh dveh državah dosega 25% celotne prodaje vseh koles in znaša polovico celotne prodaje v Evropi. V Švici (Bern) denimo,  prodajo na letni ravni 50.000 električnih koles, kar je glede na velikost neprimerno več kot v Sloveniji. Glede na število prebivalcev bi morali pri nas potem takem prodati okrog 12800 koles, v resnici pa jih prodamo okrog 400. Kot vidite se prebivalstvo v Sloveniji šele spoznava s tovrstnim prevoznim sredstvom, je pa tudi kultura kolesarjenja neprimerno manj razvita kot v Švici, pa tudi infrastruktura in urejenost mestnih jeder je drugačna kot pri nas.Prednji amortizerji ublažijo tresljaje pri vožnji in pri sestopu iz pločnika.
Prednji amortizerji ublažijo tresljaje pri vožnji in pri sestopu iz pločnika.V Sloveniji obstaja kar nekaj ponudnikov, med katerimi definitivno izstopa podjetje Fura. Gre za mlado družbo, formalno ustanovljeno v začetku leta 2011, s sedežem v Dobrovniku. Panoga v kateri delujejo je, kot smo že povedali, v Sloveniji še relativno neuveljavljena, vendar ima zaradi ekološke in ekonomske učinkovitosti velik potencial. Prednost podjetja temelji na razvoju edinstvenega sistema polnilnih postaj, ponudbi kakovostnih eKoles in ugodnimi pogoji financiranja nakupa. Več na www.fura-kolesa.si .7-stopenjski menjalnik Shimano ACERA
7-stopenjski menjalnik Shimano ACERAPodjetje je uvedlo noviteto na področju eKolesarstva. Kupcem nudijo brezplačno zamenjavo prazne baterije za polno na polnilnih postajah znotraj posameznih regij.


Polnilne enote bodo kmalu nameščene na lokacijah po Sloveniji. Kmalu več na www.fura-kolesa.si
Polnilne enote bodo kmalu nameščene na lokacijah po Sloveniji. Kmalu več na www.fura-kolesa.si


Postaje bodo locirane pri skrbnikih (restavracije, lokali, bari, vinotoči, ipd.), kjer boste enostavno zaprosili za menjavo baterije.Baterije so Li-ionske, zavarovane s ključavnico in enostavno snemljive.
Baterije so Li-ionske, zavarovane s ključavnico in enostavno snemljive.Poleg tega nudi podjetje kvalitetno servisiranje eKolesa pri pooblaščenih serviserjih, profesionalno svetovanje pri nakupu, ugodno možnost financiranja nakupa in edinstven prodajni model. Nenehno stremijo k razvoju, izboljšavam in posodobitvam svojih proizvodov ter storitev v smeri, kjer se kar največ upoštevajo uporabnikove potrebe in zahteve pri vsakodnevni uporabi električnih koles. Vse našteto posledično pripelje k dvigu kakovosti življenja in standarda v okolju, kjer je storitev nudena. V kolikor bi želeli testirati kolesa FURA, pišite na elektronski naslov: info@fura-kolesa.si in si zagotovite individualno testno vožnjo. Če pa želite spremljati podjetje Fura na Facebooku lahko lajkate njihovo FB stran na: http://www.facebook.com/kolesafura%20.

Podjetje bo tudi nastopilo na sejmu v Celju od 15.5. do 18.5.. Če želite brezplačno testirati kolesa, lahko obiščete Furo v hali E, stojnica 11.


Kakovostni kolesi Alex in Jona
Kakovostni kolesi Alex in Jona


vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]