fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Dobrote iz narave – Mlekarna planika

Mlekarna Planika iz Kobarida danes predeluje mleko, ki je v večini pridelano na hribovitih območjih občin Tolmin, Kobarid in Bovec, delno pa tudi mleko iz idrijske in kanalske občine. V zadnjem času odkupujemo tudi mleko iz občine Bohinj. Mlekarna ima tudi lastno farmo v Bovcu, kjer redimo okrog 130 krav in telic.

V naši mlekarni posvečamo posebno pozornost kvaliteti SVEŽEGA MLEKA. Mleko je pasterizirano tako da so v njem uničene vse zdravju škodljive bakterije in mikrobi. Pijemo ga lahko brez prekuhavanja. Predvsem pa je pomembno, da je naše mleko nehomogenizirano. Maščoba v mleku je zato v naravni oblik, tako da jo naše telo zna porabiti in predelati. Naše mleko ima specifičen, poln okus, na kar nedvomno vplivajo prehrana in način vzreje živali ter visokogorski predeli Tolminske, kjer se v poletnih mesecih pase živina. Pozimi rejci krmijo krave s kvalitetno krmo pridelano poleti v dolini. Našemu mleku ne dodajamo nobenih dodatkov in konzervansov. Zaradi prej naštetih dejavnikov je to mleko izredno kvalitetno, hranljivo in polnega okusa. Našim kupcem ponujamo sveže, pasterizirano in nehomogenizirano mleko, pakirano v steklenice.

Iz tako kvalitetnega mleka proizvajamo najkvalitetnejše mlečne izdelke. Tako kot mleko so tudi vsi naši mlečni izdelki izdelani iz samo pasteriziranega nehomogeniziranega mleka, v katerem so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, hkrati pa so v njem ohranjene vse bistvene odlike surovega mleka. Iz mleka izdelujemo KISLO MLEKO, KEFIR, kislo mleko z medom ČEBELJI PANJ, SIROTKO in zelo dobro kislo TOLMINSKO SKUTO, ki tudi pri peki ohranja svojo strukturo

Naša posebnost sta sira z naravno skorjo TOLMINC in PLANIKA, izdelana po tradicionalnih receptih in na tradicionalen način. Zorimo ju na lesenih policah, v kontroliranih pogojih, pri natančno določeni temperaturi in vlagi, kar da siru značilne lastnosti.

Na tržišču sta prisotna tudi novejša, mehkejša sirčka v naravnem vosku KOBER IN BRINCL. Brinclu sta kot posebnost dodana še brin in rožmarin. Sirčka sta zelo primerna za novoletno obdarovanje poslovnih  partnerjev

Siri so zelo okusni in posebni, vsak s svojimi specifičnimi lastnostmi.


SUROVO MASLO je izdelek, proizveden iz sladke pasterizirane smetane. Zaradi zgoraj omenjenih lastnosti mleka ima maslo specifičen okus ter naravno rumeno barvo. Maslo sodi med izdelke I.kakovostnega razreda

Naša mlekarna je tudi proizvajalec SLADKE ALBUMINSKE SKUTE, ki je narejena iz sladke sirotke. Vsebuje velik delež visokovrednih mlečnih beljakovin, kot sta albumin in globulin.

Vse navedene proizvode Mlekarna Planika trži pod blagovno znamko Planika. Mleko, ki ga odkupimo na Bohinjskem, pa predelamo tudi v skuto in maslo in ga  tržimo pod blagovno znamko Bohinjka..

Hvaležni smo naravi za njene darove. Spoštujemo vse kar je ustvarila; tako pristopamo tudi k svojemu delu. Ohranjamo prvinskost svojih izdelkov – Mlekarna Planika Kobarid.

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]