fbpx
VITAFIT - portal za zdravo in aktivno življenje

Aleksandra Veble, ki je, živi, in še bo živela pestro in zdravo življenje

V čast nam je da vam predstavimo pisateljico Aleksandro Veble. Ženska, ki je, živi in še bo živela pestro in zdravo življenje nam je odprla oči in dušo…

Avtorica pravi:

„Skozi vse življenje kontroliram svoje prehrambene navade, kontroliram doze vina, telovadim, in seveda uživam čim manj prekuhane hrane, ki si jo lahko pripravimo tudi v Sloveniji. Ne samo v Sredozemlju. Drugič še kaj več o tem.

Vse skozi ljubim in zelo uživam v seksu.

Ni iz trte izvit pregovor, ‘bolje pozno kot nikoli‘. In tega pregovora se zelo držim. Pri petdesetih letih sem odvrgla v smeti cigaretni ogorek in nikoli več me ni zamikala ta suženjska navada. Nato sem odvrgla večino nepotrebne kozmetike, a o tem drugič.

Aleksandra Veble
Aleksandra Veble

Pri devetinpetdesetih sem izdala prvo knjigo Al-Eksandra v slovenščini, tri naslednje so še sledile in za svoj štiriinšestdeseti rojstni dan sem v Ameriki izdala prvo knjigo v angleščini : The White Bow in moje ime je zapisano na svetovnem portalu avtorjev. In slavje se je pričelo za moj osebni uspeh: štiri knjige v slovenščini in ena v angleščini za dokaj visoko osebno novo leto 64, vam rečem malo pozno, a vsekakor ne prepozno.

Oni dan me je novinarka vprašala:

”Aleksandra, kako to, da ste pričela pisati knjige tako pozno, v dokaj zrelih letih?”

”Želite reči v starih letih?” le prijazno je prikimala, obe sva se nasmejali in sem odgovorila:

”Ker prej nisem imela časa, saj sem živela tri življenja hkrati in tako kreirala življenje, o katerem sem lahko sedaj v mojih letih pisala in napisala štiri knjige. Pestro, a predvsem dokaj zdravo! Privoščite si knjige, v njih boste našli recept za svoje zdravo, prešerno in razgibano življenje, le odločite se morate, da sebe pričnete nagrajevati z lepimi misli, z ljubeznijo, z zdravo hrano in s humorjem. Takoj bodo vse težave manj boleče. Verjemite mi, da vem kaj govorim, sem na lastni koži doživela in preživela. Morda mi je dekliško ime pomagalo, ki sem ga obdržala vseskozi.”

 

Berite knjige, avtorice Aleksandre Veble, berite o življenju male deklice z belo pentljo, je nikoli ne boste pozabili, kakor tudi ne njenih življenjskih uspehov in travm. A vedite le eno, da so knjige napisane kot življenjska priča, ne pa kot žrtev življenja.

Aleksandra Veble pravi:

”Nikoli nisem in ne bom ničesar obžalovala in vsako jutro se veselim novega dne.“

I. Al-Eksandra izšla je sept. 2007, ponatis Januar 2012, knjiga o ljubezni, sreči, bogastvu in begu iz Libanona.

II. Alekaneka, knjiga razočaranja, mučnega potovanja nazaj v Slovenijo in zopet veselja, sreče in radosti na Havajih. Izšla je 2009.

III. Aloha Alekaneka, kraljestvo Pele, boginje volkana in življenje na tam vulkanskem otoku,knjiga o ljubezni, ki se je utopila v alkoholu, izšla je 2011.

IV. Aleksandra, deklica z belo pentljo, pisana brez dlake na jeziku o napornem otroštvu in najstniških letih Titove Jugoslavije, o življenju, ki je opisano kot priča, ne pa kot žrtev, odločena da odpotujme pri 19-tih v Libanon. 

Izšle so v zbirki Izpovedi, založniška hiša Agencija Baribal, Ljubljana.

Več o meni na www.aleksandra.si

Al-Eksandra
Al-Eksandra

vitaFIT

Prijava na novice

[recaptcha]